Efter en række dødsfald: Danske livreddere med vigtig opfordring til danskerne

09/08/2023 12:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der har været for mange badeulykker med fatal udgang.

Mest læste i dag

Vejrsituationen, som allerede nu har været fuldstændig ude af kontrol, har medført usikre badevilkår, især mere end det sædvanlige.

Af den grund har det været nødvendigt at meddele om flere tragiske dødsfald ved de danske kyster. Disse dødsfald er noget, som TrygFondens Kystlivredning agter at forebygge.

På vegne af de danske livreddere kommer TrygFondens Kystlivredning derfor med en opfordring til dem, der nyder strandene i Danmark.

Kystlivredderne opfordrer forældre til at indlede samtaler med deres børn om, hvordan man bevæger sig sikkert i vandet, samt at undervise børnene i at have tillid til vandet.

"Andre gange i denne sommer har vejrsituationen skabt mere farlige forhold for badning end normalt. Dette understreger vigtigheden af at kunne svømme og navigere i vand," udtaler Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, ifølge Ekstra Bladet, og han tilføjer:

"Derfor har vi udarbejdet en række vandlege, som man kan udføre sammen med sine børn for sjov, samtidig med at man styrker deres svømme- og vandfærdigheder og generelle tryghed i vandet."

Dette initiativ er sat i gang for at reducere risikoen for flere drukneulykker.

I anledning af, at det er World Drowning Day på tirsdag – også kendt som 'Drukneforebyggelsesdag' – kan man passende lege redningsøvelser med sine børn.

Derved kan man give sine børn en følelse af tryghed ved vandet.

Livredderne har desuden udarbejdet en aktivitetsguide til børn, hvor der findes forslag til øvelser. Disse øvelser kan bruges både ved stranden og i svømmehallen.