Efter den udskældte sag trak overskrifter: Nu har Prins Joachim beviser

13/06/2023 06:30

|

Redaktionen

Foto: Prins Joachim og prinsesse Maria / Kongehuset
Her er beviserne i sagen om den danske prins.

Mest læste i dag

Der er gode penge i at være medlem af det danske kongehus.

Titler som ikke kan købes for penge, fritagelse for skattepligt, apanage for den royale status, og alt fra modetøj og smykker, til flotte biler og vidunderlige ejendomme.

Så med al den prestigefyldte og finansielle sikkerhed man får, når der løber blåt blod igennem årene, skulle man ikke tro at der skulle være brug for mere.

Derfor kan man undre sig: Hvorfor har Prins Joachim så fået udbetalt dagpenge?

I maj kunne Ekstra Bladet nemlig afsløre, at prinsen modtog dagpenge fra staten, i de tre år han var udstationeret som forsvarsattaché – samtidig med at han fortsat modtog sin royale apanage.

Samtidig fik prinsen også udbetalt kørepenge grundet hans mange køreture tur-retur til det franske.

Fejlen skyldes, at ansatte der har arbejdsopgaver forbundet med ambassaden, er forpligtet til at få dagpenge udbetalt. Beløbet varierer alt efter, hvor i verden man arbejder.

Men nu kan Ekstra Bladet bringe nyheden om, at prinsen nu har betalt beløbet tilbage – og der er beviser på at pengene er sendt retur.

Via en aktindsigt i Udenrigsministeriets håndtering, kan det nu dokumenteres at prinsen har tilbagebetalt beløbet – 5534,35 kroner – som han fejlagtigt har modtaget.

‘Udenrigsministeriet kan yderligere oplyse, at overførslen af beløbet til ambassaden i Paris’ konto blev effektueret den 17. maj 2023, men grundet helligdage indgik beløbet først på ambassadens konto den 22. maj 2023, jf. vedlagt udskrift’, lyder udmeldingen fra ministeriet.