Du skal sælge den nu: DBA melder om massiv interesse på noget halvdelen af danskerne har i skuffen derhjemme

25/09/2024 06:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Sharaf Maksumov - Shutterstock / Wikimedia Commons
Du bør sælge den nu.

Mest læste i dag

Apple har netop præsenteret deres nyeste version af iPhone: iPhone 16.

Denne lancering vil også få indflydelse på brugtmarkedet.

Når en ny iPhone rammer butikkerne, begynder mange brugere typisk at søge efter den næstnyeste model på DBA. Tech-entusiaster, der altid vil have den nyeste teknologi, er villige til at sælge deres nuværende telefon for at opgradere til den nyeste model:

"Det er på dette tidspunkt, vi ser folk søge efter den næstnyeste iPhone-model, iPhone 15, på DBA. Hvert år, når den nye iPhone lanceres i september, stiger søgningerne efter brugte iPhones på DBA med 10-30 % fra august til september," fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA, i en pressemeddelelse.

Det er nu, du bør købe en brugt iPhone

Priserne og antallet af brugte iPhones til salg bliver også påvirket af, hvornår Apple lancerer deres nyeste model:

"Hvis du er interesseret i iPhone 15, er det bedst at købe den i måneden efter, at iPhone 16 er kommet på markedet. Tech-entusiasterne, der netop har købt iPhone 16, vil ofte sætte deres iPhone 15 til salg, og derfor vil der dukke flere op på brugtmarkedet. Dette skaber en 'købers marked', hvor du som køber kan forhandle prisen på en brugt iPhone 15," forklarer Julie Schoen.

Hun tilføjer, at hvis man som sælger vil opnå den højeste pris for sin brugte iPhone, er det bedst at sælge den lige inden lanceringen af en ny model:

"Hver gang en ny iPhone lanceres, bliver din nuværende model ældre, og i takt med den hurtige teknologiske udvikling falder værdien af din enhed hurtigt. Derfor er mit bedste råd at sælge din gamle mobil, så snart du får en ny."

Mange vil have en brugt iPhone, men 56 % af os lader dem ligge og samle støv

Dog er det ikke alle, der følger denne strategi. DBA har tidligere spurgt danskerne om, hvilke ting de har liggende uden at bruge.

Hele 56 % af de adspurgte oplyste, at de havde en gammel mobiltelefon liggende ubrugt og usolgt, hvilket gør mobiltelefoner til den mest almindelige genstand, der blot ligger og samler støv i hjemmene:

"Dette er paradoksalt, da din gamle mobiltelefon mister værdi, mens den ligger ubrugt, og samtidig kunne den gøre gavn hos en anden. iPhone er hvert år det næstmest populære søgeord på DBA, kun overgået af 'sofa'. Der er så mange, der leder efter en brugt iPhone, at det er bemærkelsesværdigt, at 56 % af os stadig har gamle telefoner liggende i skuffen," påpeger Julie Schoen.

Derfor er det populært at købe brugte iPhones

Grunden til, at så mange danskere er interesserede i brugte iPhones, kan man kun spekulere i. DBAs data viser dog, at det især er folk i alderen 40-49 år, der søger efter dem:

"En iPhone er en dyr investering, og når ens teenager ønsker sig en telefon, kan det være en fordel at købe en brugt. Hvis det er teenagerens første telefon, betyder det måske ikke så meget, at det ikke er den nyeste model. Desuden kan unge have tendens til ikke at passe så godt på deres ting, og derfor er tabet mindre, hvis telefonen skulle gå i stykker," forklarer Julie Schoen.

Vigtige ting at huske, når du køber en brugt iPhone:

  • Sørg for, at telefonen er nulstillet, og test den med det samme for at sikre, at den ikke er låst til sælgerens Apple-ID.

  • Test alle knapper på tastaturet og tjek, at alle funktioner virker, når telefonen drejes.

  • Prøv at ringe op og test lyden, både i almindelig tilstand og på højtaler.

  • Tag billeder med telefonen for at sikre, at kameraet fungerer, og kontroller billedkvaliteten.

  • Få sælgerens kvittering som bevis for, at telefonen ikke er stjålet, og eventuelt kan garantien stadig være gældende, hvis den er ny nok.

  • Det er en fordel at få den originale boks med, da det gør det lettere at sælge telefonen videre senere.

Kilde: Julie Schoen, presseansvarlig for DBA