DMI: Det nærmer sig frostgrader

05/11/2020 11:34

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I løbet af torsdag og fredag vil et højtryk bevæge et højtryk sig syd for Danmark, og vi får en svag varmfront der passerer fra landet fra nordvest. I løbet af weekenden vil højtrykket bevæge sig til Sydøsteuropa, og svage fronter kan nå til Danmark sydfra.

I starten af næste uge vil et højtryk over Nordskandinavien mod sydøst til De Baltiske Lande og dermed sandsynligvis holde fronter med regn vest for Danmark.

Fredag:

Skyet i de østlige egne, men ellers bliver det tørt med nogen eller en del sol. Temperaturen vil ligge mellem 12 og 14 grader, med en let til frisk vind fra vest og nordvest som aftager en smule i løbet af dagen. Til aften vil der være mulighed for tåge og dis.

Lørdag:

Mest tørt, først på dagen skyet med delvis tåge, men i løbet af dagen klarer det op med sol sydvest fra. Temperaturen bliver mellem 10 og 13 grader og en svag til jævn vind fra syd og sydvest. Aften og nat bliver kølige, med risiko for tåge, og temperaturen falder til et sted mellem 0 og 5 grader. Der er derfor chance for lokal let frost.

Søndag:

Skyet eller stedvis tåget, men i løbet af dagen vil der være perioder med lidt sol flere steder i landet. Efter en kold morgen stiger temperaturen til mellem 7 og 12 grader, og vinden bliver svag. Om natten skyet fra sydvest og med stedvis lidt regn. Temperaturen når ned mellem 3 og 8 grader og svag til let skiftende vind.

Mandag:
Skyet med muligheder for lidt regn. Temperaturen mellem 8 og 13 grader og svag til let vind, mest fra øst og sydøst. Om natten fortsat skyet med regn. Temperaturen bliver mellem 6 og 10 grader og svag til jævn vind omkring øst.

Tirsdag:
Skyet med lidt regn af og til. Dagtemperaturen bliver mellem 9 og 12 grader. Om natten mellem 5 og 10 grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk i øst.

Onsdag og torsdag:
Efterhånden faldende temperaturer og mere blæsende fra øst.