Dette skal hjælpe ukrainere hurtigt ind i den danske hverdag

11/03/2022 14:08

|

Christina Hansen

Foto: Foto

Mest læste i dag

Transportministeren og Cyklistforbundet går nu sammen om at skaffe cykler til ukrainske flygtninge.

Transportminister Trine Bramsen har i samarbejde med Cyklistforbundet sat gang i initiativet Giv en cykel, der skal hjælpe nyankommne ukrainere med at bevæge sig frit rundt i deres nye hverdag. Nemlig ved hjælp af pedalkraft.

Med initiativet opfordres danskere til at donere egne, brugte cykler til ukrainske flygtninge via hjemmesiden givencykel.dk

Cyklistforbundet vil nu række ud til sine lokale afdelinger og frivillige for at invitere dem til at fungere som ’cykelformidlere og sørge for at matche donerede cykler med deres nye ejer.

- Vi kan gøre en forskel. Som cyklister ved vi jo, hvordan cyklen giver friheden til at komme rundt. Jeg håber, at mange af vores medlemmer og andre frivillige har lyst og mulighed for at være med til at hjælpe mennesker, der har måtte forlade alt, med en god start på deres tid i Danmark ved at være lokal cykelformidler, fortæller Cyklistforbundets landsformand, Jens Peter Hansen.

Også ikke-medlemmer af Cyklistforbundet kan melde sig som frivillig lokal cykelformidler.
Initiativet er taget for at hjælpe ukrainske flygtninge godt ind i den nye tilværelse, den danske cykelkultur og den nye hverdag, de nu får.

- Det er stærkt at opleve den imødekommenhed, der er rundt om i hele landet, når det gælder modtagelsen af ukrainere. Danmark er et cykelland, og derfor er initiativet med hjælp til at komme op på cyklen vigtigt. Det vil give mange af de nyankomne bevægelsesfrihed og sikre, at de bliver del af vigtige fællesskaber, siger Trine Bramsen.

Fakta

På hjemmesiden www.givencykel.dk kan danskere donere egne, brugte og brugbare cykler til ukrainske flygtninge. Her kan man holde øje med, om der mangler cykler i ens nærområde.

Det vil også være på den hjemmeside, at ukrainerne kan tilmelde sig for at modtage en cykel. Den del af hjemmesiden er ved at blive oversat og forventes klar i midten af næste uge.