Derfor skal du aldrig bremse op ved fotofælder

05/07/2023 08:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Presse-fotos.dk
Nu er det klart og tydeligt: Bilister skal ikke bremse op ved fotofælder.

Mest læste i dag

De fleste kan nok genkende situationen, hvor man bremser hårdt op for at undgå en bøde. Faktisk gælder det op mod hver femte bilist, der reagerer ved at bremse kraftigt, når de ser en fotovogn.

Men nu er det klart og tydeligt, at man ikke skal bremse op, når man opdager en fotofælde. Pointen er, at hvis man brat bremser i håbet om at undgå en fartbøde, kan man faktisk skabe en farlig situation på vejen.

En ny undersøgelse, udført af Kantar Gallup for Gjensidige, afslører dette. Her indrømmer næsten hver femte bilist, at de har bremset hårdt op, når de blev opmærksomme på en fotovogn ved vejsiden.

Dette har fået Henrik Sagild, direktør for skade i Gjensidige, til at påpege, at det kan have langt alvorligere konsekvenser end blot en besked fra politiet i ens digitale postkasse:

"Fænomenet med at bremse, når man opdager en fotofælde, er også kendt som 'kængurukørsel', og selvom det kan virke harmløst, er det faktisk farligere end mange tror. De pludselige opbremsninger øger markant risikoen for påkørsler bagfra, og det kræver derfor stor opmærksomhed og afstand fra medtrafikanterne," siger han.

Undersøgelsen afslører også, at over en tredjedel af bilisterne selv har oplevet denne situation på de danske veje. De er ikke tilbageholdende med at beskrive, hvor alvorlige konsekvenser situationen kunne have haft.

Henrik Sagild håber, at dette også får bilisterne til at tænke sig om, samtidig med at han opfordrer til ansvarlig kørsel.