”Der er mørke skyer over vores frihedsrettigheder”: Potentielle tvangsvaccinationer

17/11/2020 11:49

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En ny epidemilov med en potentiel mulighed for tvangsvaccinationer har skabt stor debat

” Der er mørke skyer over vores frihedsrettigheder,” – Sådan lød beskeden fra Kristian Hegaard, der er retsordfører i Det Radikale Venstre, da han blev spurgt ind til den potentielt nye epidemilov regeringen i øjeblikket arbejder på.

” Når man så tager så drastiske tiltag, skal man lige huske, at vi har et folketing, de lige skal have med ind over,” – Siger Kristian Hegaard da han mandag var gæst i B.T. Live.

Kritikken har haglet ned over regeringen efter den hastelov der i marts ændrede dele af epidemiloven, og som regeringen nu ønsker at omskrive, både til håndtering af corona og fremtidige epidemier.

Spiller Folketinget ud på sidesporet

Den epidemilov regeringen ligger op til, vil give vidtgående beføjelser til regeringen, der ville kunne træffe vigtige beslutninger uden om folketinget.

” Det er op til hele Folketinget at træde sammen hastigt og hurtigt i en krisesituation. Det er så her, at den nye epidemilov gør lidt op med det, ved at regeringen har så mange vidtgående beføjelser selv og spiller Folketinget lidt ud på sidesporet,” – Siger retsordføreren

Særligt en potentiel paragraf har været heftigt debatteret og kritiseret.

Potentielle tvangsvaccinationer

Det har nemlig været på tale, at regeringen skulle have mulighed for at tvangsvaccinere bestemte risikogrupper. Men den ide er Kristian Hegaard bestemt ikke vild med.

” Det at have den for en sikkerheds skyld, er en grundlæggende dårlig ide og skaber for store bekymringer angående, hvad der er nødvendigt. Og hvis der ikke er nogen, der har tænkt sig at udføre tvangsvaccinationer, er der ingen grund til overhovedet at have den paragraf,” -siger han

Dog understreger Kristian Hegaard samtidig at han selv har tænkt sig at blive vaccineret, når det engang bliver muligt.