Der er en udbredt utilfredshed: Apple rykker vigtig knap i ny iPhone-opdatering

25/08/2023 08:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mange frygter, at de nu vil komme til at trykke forkert, når de skal lægge på.

Mest læste i dag

Apple har implementeret en justering i sin seneste iOS 17 beta-version, hvilket har vakt opsigt hos mange.

Trods iPhones' langvarige ry for brugervenlighed og intuitive design har Apple valgt at omplacere "Afslut opkald-knappen" i den seneste beta-udgave.

I årevis har "Afslut opkald-knappen" haft en central position i bunden af skærmen, hvilket har gjort det enkelt for brugerne at afslutte samtaler. Men i iOS 17 beta 5 er denne knap blevet forflyttet til nederste højre hjørne af skærmen.

Selvom denne ændring umiddelbart synes ubetydelig, kan den have en betydelig indflydelse på brugeroplevelsen. Mange er bekymrede for, at de nu utilsigtet vil trykke på "Tastatur" eller "Facetime"-knapperne i stedet.

Apple har endnu ikke officielt kommenteret på, om denne designændring vil blive fastholdt i den endelige iOS 17-version. Det skal dog påpeges, at Apple tidligere har indført ændringer i beta-versioner, som ikke er blevet implementeret i de endelige udgaver.

Foto: Screenshot

For eksempel blev browselinjen i Safari flyttet fra toppen til bunden i iOS 15 beta-versionen fra 2021, men ved den endelige udgivelse blev den genindsat øverst.

Udover denne omdiskuterede ændring inkluderer iOS 17 beta 5 også andre nye funktioner og forbedringer.

Dette inkluderer personlige kontaktbilleder, live transskription af telefonsvarerbeskeder og video-telefonsvarer.

Desuden har der været foretaget ændringer i, hvordan automatisk telefonsvarertransskription fungerer, hvilket indikerer, at Apple tager feedback fra beta-testere seriøst.

Selvom nogle af disse ændringer er blevet positivt modtaget, er det tydeligt, at placeringen af "Afslut opkald-knappen" vil være et omdrejningspunkt blandt Apple-brugere.

Det står stadig hen i det uvisse, om Apple vil vedholde denne ændring i den endelige iOS 17-version, eller om de vil vende tilbage til det velkendte design, som millioner af brugere er trygge ved.