Denne elbil kørte 1.044 kilometer uden at lade: Der var stadig flere procenter tilbage på batteriet

05/05/2024 12:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Bilen kunne have kørt endnu længere, end den gjorde.

Mest læste i dag

Bilmagasinet rapporterer, at antallet af elbiler i Danmark nu overgår 200.000, og dette antal forventes kun at stige fremover.

Til trods for denne vækst, er der stadig en del forbrugere, der tøver med at skifte til elbil, primært på grund af bekymringer omkring bilernes rækkevidde. Rækkevidden på elbiler forbedres dog løbende, og en elbil har for nylig opnået mere end 1.000 kilometers kørsel uden opladning.

Dette blev nævnt af Frandroid.

Industrien for elbiler fokuserer intenst på udvikling af nye batterityper, der tilbyder længere rækkevidder. En af de førende virksomheder i denne udvikling er Nio, som i samarbejde med batteriproducenten WeLion, der leverer batterier til Nios ET5 og ET7 modeller, har opnået markante resultater. Disse nye batterier muliggør imponerende rækkevidder, og Nio har udtalt, at deres biler kan køre 1.000 kilometer på en enkelt opladning.

Nios CEO, William Li, bekræfter disse påstande og delte på sin Weibo-side, at en ET7 sedan har kørt 1.044 kilometer uden at blive opladet.

Denne præstation blev opnået på en 14-timers køretur med en gennemsnitshastighed på 74 km/t, hvor bilen endte med stadig at have 3% batteri tilbage.

Det skal nævnes, at den opgivne rækkevidde på 1.000 km er baseret på den kinesiske CLTC-standard, som er mere optimistisk end den europæiske WLTP-standard, hvor rækkevidden ville være omkring 900 kilometer – stadigvæk imponerende.

Desuden blev testen gennemført ved en temperatur på -2 grader celsius, hvilket normalt ville påvirke batteriets effektivitet negativt.

Du kan finde William Lis opslag om denne test nedenfor.