Denne danske milliardær har tjent 16 millioner kroner om dagen det seneste år

01/07/2024 12:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Beløbet er så stort, at du måske har svært ved at tro på det.

Mest læste i dag

At tjene 16 millioner kroner om året vil nok gøre de fleste tilfredse. Mange ville endda være glade for at sætte et komma mellem et og seks. Derfor kan det også virke næsten utroligt, at en dansk rigmand har tjent over 16 millioner kroner om dagen det seneste år.

Den 81-årige milliardær Ib Nymark Hegelund, som har gjort en stor indsats for at undgå mediernes opmærksomhed, har præsenteret et yderst imponerende regnskab for sin virksomhed IMBTECH A/S.

Ifølge Børsen viser regnskabet for perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024 et overskud på hele 5,9 milliarder kroner, efter at have betalt 1 milliard kroner i selskabsskat.

Det danske finansmedie beskriver Ib Nymark Hegelund som 'den vel nok mest mystiske og hemmelige mangemilliardær', på grund af hans bestræbelser på at forblive anonym.

Dette har han opnået på flere måder, blandt andet ved at have boet i Schweiz siden 2011, mens hans selskab fortsat er registreret i Danmark. Dette selskab kan nu prale af en egenkapital på intet mindre end 16 milliarder kroner.

Der vides ikke meget om den danske milliardær. Det er kendt, at han bor på et slot ved Luganosøen i Schweiz, men derudover er informationerne sparsomme.

Ib Nymark Hegelund har holdt sig uden for offentlighedens søgelys og har aldrig givet et interview. Der findes heller ikke billeder af ham, hvilket betyder, at kun få ved, hvordan han ser ud.

Ifølge Børsen stammer hans oprindelige formue fra enzymproducenten Denmark Enzymes fra Lystrup nord for Aarhus. I de senere år har han tjent store summer, da han også ejer en betydelig mængde aktier i Novo Nordisk.