Den 1. oktober blev det implementeret: "En MobilePay-transaktion kan koste over 300 kroner"

30/11/2023 09:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
MobilePay har omlagt deres gebyrer.

Mest læste i dag

For kunderne er der ingen forskel. Men for de butiksdrivende kan der være betydelig variation i, hvilket betalingsmiddel kunderne vælger at bruge, når de afregner for deres indkøb. Dette er budskabet fra Morten Duelund, slagtermester og ejer af Slagter Duelund i Frederiksværk, efter at MobilePay for nylig hævede det gebyr, virksomheden opkræver for at acceptere MobilePay-betalinger.

Pressemeddelelsen fra FødevareDanmark meddeler dette.

"MobilePay er en praktisk løsning, især når vi leverer mad ud af huset eller deltager i festivaler og forskellige arrangementer. Kunden kan hurtigt og nemt betale for deres mad, og pengene når hurtigt frem til mig. Men den seneste prisstigning er for drastisk, så vi har besluttet os for ikke at forlænge vores samarbejde med MobilePay," udtaler Morten Duelund.

Det, der fik bægeret til at flyde over for Slagter Duelund, var en nylig madleverance, hvor fire kunder tilsammen skulle betale en regning på 33.000 kr. med MobilePay.

"Transaktionerne fandt sted før den 1. oktober, så jeg slap med et gebyr på 3 kr. Det vil jeg gerne betale. Men hvis jeg skulle foretage den samme transaktion i dag, ville det koste mig over 300 kr. at modtage kundernes betaling. Det synes jeg er helt urimeligt," udtaler han.

Dankortet er billigst

MobilePay er imidlertid langt fra det eneste betalingsmiddel, der påfører butikkerne udgifter, som en gennemgang fra TV2 viser.

Hos Nets varierer de maksimale gebyrer for butikkerne mellem 2,29 og 2,78 procent af beløbet, afhængigt af om du betaler med Visa eller MasterCard. Til sammenligning kostede den gennemsnitlige transaktion med et Dankort cirka 0,20 procent af beløbet, som Konkurrence og Forbrugerstyrelsens årlige betalingsrapport fra 2022 viser.

Derfor vil Slagter Duelund gøre mere for at synliggøre de udgifter, som betalingsmidlerne påfører de lokale erhvervsdrivende.

"Vi ønsker ikke at gøre det besværligt for kunderne at betale for deres varer, men vi vil gerne være med til at sprede budskabet om, at hvis man har et Dankort, så er det klart det billigste betalingsmiddel for butikkerne. Det er der nok i virkeligheden ikke ret mange af os, der tænker på, når vi svinger kortet," siger Morten Duelund.

Digitalisering koster penge

Digitalisering koster penge, påpeger Leif Wilson Laustsen, direktør for FødevareDanmark, der repræsenterer små og mellemstore fødevarevirksomheder i Danmark. Han støtter Morten Duelunds appel.

"Mange af vores medlemmer, ligesom Morten Duelund, er frustrerede over de betalingsgebyrer, de pålægges af banker, kortudbydere og indløservirksomheder. Selvom vi støtter princippet om, at kunderne ikke bør betale ekstra for at bruge digitale betalingsmidler, er det vigtigt at påpege, at digitaliseringen medfører øgede omkostninger for de erhvervsdrivende," siger Leif Wilson Laustsen.

Tidligere kostede det Slagter Duelund ca. 0,75 kr. at acceptere en MobilePay-betaling. I dag er prisen 0,99 procent af salgsprisen.