De truer med at afbryde din strøm: Får du denne besked, skal du reagere omgående

14/08/2024 11:09

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En ny advarsel sendes nu afsted mod de danske borgere.

Mest læste i dag

År efter år bliver uskyldige danskere udsat for forskellige svindelnumre på nettet.

Et nyt eksempel har fået politiet til at udsende en advarsel, der især er rettet mod Norlys' mange kunder.

Politiet oplyser, at der cirkulerer falske mails og sms'er, som foregiver at være fra Norlys og truer med at afbryde strømmen, hvis et angiveligt udestående ikke betales med det samme.

Hvis du modtager en sådan besked, bør du ikke følge instruktionerne.

Disse svindelbeskeder indeholder links til en falsk hjemmeside, der ligner Norlys' officielle side. På denne side bliver modtagerne bedt om at logge ind med MitID og indtaste deres kortoplysninger.

I mange tilfælde er det krævede beløb relativt lavt, hvilket sandsynligvis er for at mindske modtagerens mistanke og øge sandsynligheden for, at de indtaster deres oplysninger.

Slet straks beskeden

Hvis du modtager en sådan svindelbesked, er rådet enkelt: Slet den straks. Hvis du allerede har indtastet dine oplysninger, skal du omgående kontakte din bank og få spærret dit MitID.

For at beskytte dig selv mod denne type svindel er der flere vigtige forholdsregler, du bør tage.

  • Undgå altid at klikke på links i mails og sms'er, og indtast aldrig dine MitID- eller kortoplysninger via disse links.

  • Hvis du modtager en besked om manglende betaling eller behov for opdatering af betalingsoplysninger, bør du altid kontakte virksomheden direkte for at sikre dig, at henvendelsen er ægte.

Svindlerne bliver stadig mere avancerede i deres forsøg på at lokke folk til at afgive følsomme oplysninger, men ved at følge disse råd kan du beskytte dig selv mod at blive offer for svindel.

Du kan se den falske SMS og politiets advarsel nedenfor.