De fleste bilejere ved ikke hvad dette symbol betyder: Kan spare dig for tusindvis af kroner

10/05/2024 08:41

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Op til 80% af bilejere kender ikke til symbolet.

Mest læste i dag

Selv dem, der har kørt i årevis, bliver stadig fanget af lidt kendte vejskilte eller symboler, da mange obskure regler har fået folk til at klø sig i hovedet.

Det er dog ikke kun jargonen ved vejen, der efterlader folk forvirrede, da visse funktioner i dit køretøj også forbliver ubemærket.

Det skriver The Mirror

Du kan sætte dig ind i din bil hver dag uden at tænke over alle de symboler, du ser omkring dit instrumentbræt.

At kende de grundlæggende er nok til at få dig fra A til B, men har du nogensinde stoppet op for at tænke på, hvad symbolet med de bølgede linjer på dit instrumentbræt egentlig betyder?

Folk er blevet forbløffet over at opdage den sande betydning bag det mærkelige symbol, og at vide, hvad de skal gøre, når det lyser op, kan spare dig for tusindvis af kroner.

Et træ i vand?

Det lille symbol der ligner et termometer med nogle bølgede streger omkring kommer af og til frem på instrumentbrættet.

Symbolet er der for at advare dig, når motoren overophedes - så du kan tage de passende næste skridt, når du ser den lyse op.

Folk på sociale medier er blevet så forvirrede over symbolet, at de har spurgt præcis, hvad det er. Nogen skrev:

"Hvad betyder symbolet, der ligner et termometer/træ i vand?"

En anden jokede, at de ville "ignorere" det bølgede symbol, der var på deres instrumentbræt, da de ikke ville have flere "uventede regninger i denne måned."

Nogen reagerede på dette tweet og kommenterede:

"Bølget linje bag et bilsymbol er trækkraft, ingen bekymringer. Bølget linje under et termometersymbol skal du tjekke din kølervæske ASAP."

Kan blive dyrt

The Sun rapporterede, at en undersøgelse foretaget af ATS Euromaster viste, at 80 % af bilejere ikke havde nogen idé om, hvad formålet med symbolet var.

Du skal dog vide, hvad det betyder, da det advarer dig om, at motortemperaturen bliver for høj - og indikerer, at din bil er ved at løbe tør for motorkølervæske.

Hvis du fortsætter med at køre, kan din motor blive overophedet, og det kan blive meget dyrt, hvis din motor bliver beskadiget.

Hvis du bemærker lyset, skal du trække over på det nærmeste sikre sted og derefter lade motoren køle af. Tjek kølervæskeniveauet og se, om du skal tilføje mere.

Hvis problemet ikke er løst ved dette, skal du muligvis bugseres til en mekaniker.