Danskerne har undret sig: Så mange penge skal du have

02/05/2024 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Selvom mange er klar over, at pensionsalderen kun bevæger sig i én retning, har du faktisk mulighed for at bestemme, hvornår din karriere på arbejdsmarkedet nærmer sig sin afslutning.

For dem blandt os, der drømmer om en tidlig pension, kræver det blot en vis økonomisk sikkerhed. Og det vækker straks tanken om, hvor mange ressourcer der kræves for at trække sig tilbage før tid.

Ifølge Jens Christian Nielsen, en rådgivningsekspert hos Velliv, er der ingen vej uden om den hårde økonomiske realitet:

"Ønsker du at gå på pension i en alder af 55, kræver det en formue på mindst 5 millioner kroner," udtaler han ifølge Finans.

Jens Christian Nielsens tommelfingerregel fastslår, at man bør have omkring 75% af sin tidligere årlige indkomst til rådighed i pensionsalderen.

Med andre ord, hvis din tidligere årlige indkomst har været på 300.000 kroner, skal du have 225.000 kroner årligt til rådighed i dine pensionistdage.

Da levealderen stiger i Danmark, kan man forvente at have 30 til 40 år foran sig, hvis man trækker sig tilbage som 55-årig.

Ikke desto mindre er det ikke blot et spørgsmål om økonomi, men også om livskvalitet og personlige valg.

At forlade arbejdsmarkedet i en tidlig alder kan medføre mindre social interaktion og dermed en potentiel risiko for ensomhed.

Derfor, inden du tager afsked med dine kolleger og fjerner din kontorplante, er det vigtigt at træde et skridt tilbage, tage en dyb indånding og seriøst overveje, hvad det betyder at gå på pension tidligt.

Det indebærer ikke kun drømmen om frihed, men også en økonomisk og social udfordring, der kræver omhyggelig overvejelse og planlægning.