Danske Bank med stor nyhed: Til gavn for denne gruppe danskere

12/09/2023 14:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Flere kan klappe i hænderne over nyheden.

Mest læste i dag

Danske Bank har annonceret en spændende nyhed, der vil gavne flere danske borgere.

En ny samarbejdsaftale mellem Danske Bank og Fonden for Entreprenørskab har til formål at forberede de yngste iværksættere i Danmark til fremtiden. Gennem økonomisk støtte og medarbejdernes rådgivning til elever på ungdomsuddannelser ønsker Danske Bank at styrke elevernes finansielle forståelse.

Ud over dette samarbejde vil der også være andre fordele, som vil gøre en betydelig forskel for eleverne. Dette initiativ blev officielt meddelt af Danske Bank i en nylig pressemeddelelse.

Målet er at opmuntre de unge i Danmark til at udfordre eksisterende rutiner, skabe nye produkter og tjenester, og måske endda træde ind i iværksætterverdenen. For at opnå dette mål er det afgørende, at de unge er godt forberedt, og derfor har Danske Bank besluttet at samarbejde med ungdomsuddannelserne.

Dette partnerskab er blevet indgået med Fonden for Entreprenørskab, som blandt andet faciliterer Company Programme-programmet. Her arbejder gymnasieelever fra hele landet med deres egne innovative ideer, laver markedsanalyser, udvikler forretningsmodeller, opretter simple budgetter, kontakter potentielle samarbejdspartnere og træner præsentationer af deres produkter eller tjenester. De bedste ideer mødes til en stor fejring i Industriens Hus i maj efter regionale mesterskabskonkurrencer.

Højner motivation og mindsker mistrivsel

Forskning viser, at praktisk arbejde og egne projekter har en positiv indvirkning på elevernes motivation i skolen, uanset om de er piger eller drenge. Samtidig har det en gavnlig effekt på unges trivsel, hvilket er en aktuel samfundsudfordring.

Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab, ser også frem til samarbejdet med Danske Bank og mener, at deres erfaring vil være af uvurderlig værdi for eleverne i programmets regi. Undersøgelser har vist, at unges finansielle viden spiller en væsentlig rolle i at styrke deres ønske om at blive iværksættere. Det er også bemærkelsesværdigt, at deltagerne i Company Programme opbygger tillid til deres finansielle kompetencer gennem undervisningen, især pigerne. Dette er relevant, da manglende finansiel viden er en af årsagerne til det begrænsede antal kvindelige iværksættere. Sammen med Danske Bank kan de nu give de unge de bedste forudsætninger for at udvikle entreprenørielle færdigheder, som vil være gavnlige for dem senere i livet.