Dårligt nyt til tusindvis af danskere: Flere regninger på vej

14/06/2023 13:31

|

Redaktionen

Foto:Shutterstock
Skattestyrelsen er på vej med endnu flere bøder til mange danskere.

Mest læste i dag

Det har de seneste år ikke været nemt for danskere at drive små virksomheder.

Tusindvis af danskere med enkeltmandsvirksomheder eller mellemstore virksomheder, er nemlig blevet ramt hårdt af Skattestyrelsen siden 2020.

I det hele er der tale om bøder og regninger på godt 285 millioner kroner.

Og nu kan Skattestyrelsen i en pressemeddelelse bringe flere irriterende nyheder: Der er nemlig flere regninger og bøder på vej.

Nogle virksomheder har nemlig nemlig bevidst eller ubevidst lavet så store fejl i deres årsopgørelser, at det udløser ekstra bøder.

'For syv af enkeltmandsvirksomhederne har fejlene været så omfattende, at de udover en ekstra opkrævning har fået bøder på mellem 10.000 og 250.000 kr. Yderligere 200 enkeltmandsvirksomheder kan forvente bøder af samme størrelse. Ligeledes er 124 selskaber sendt til ansvarsvurdering, hvoraf 35 selskaber har unddraget beløb på over 500.000 kr.,' skriver Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

Hvis en virksomhed skal ansvarsvurderes, betyder det, at Skattestyrelsens strafenhed skal vurdere om hvorvidt en virksomhed har handlet ansvarspådragende. Resultaterne kan føre til bøder, eller i værre tilfælde, fængselsstraf.