Dårlige nyheder for Putins regime

26/11/2023 05:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er der dårligt nyt for Putins regime.

Mest læste i dag

"Vi var virkelig overraskede over at høre den erklæring," udtaler Maria Zakharova, talsperson for det russiske udenrigsministerium.

Dette kommer få dage efter, at den israelske ambassadør meddelte dårlige nyheder for Rusland, som blev rapporteret af TASS.

"Uacceptabelt"

Dagligt forlader mellem 500 og 600 mennesker Gaza, mens 7.000 venter på at blive evakueret. Ifølge Israels meddelelse til Moskva kan det tage op til to uger, før russiske borgere kan blive evakueret fra Gaza. Dette var ikke den besked, Rusland havde forventet at modtage.

"Denne logik er uacceptabel," siger Maria Zakharova ifølge nyhedsbureauet.

Ingen evakuering

Tidligere på ugen rapporterede russiske medier, at over 500 russiske borgere venter på evakuering fra konfliktens centrum. Rusland havde planlagt, at evakueringen skulle begynde øjeblikkeligt.

Maria Zakharova påpeger, at "alle nødvendige procedurer" er blevet fulgt ved indsendelse af evakueringslister til det russiske diplomatiske departement i Palæstina.

Indtil videre er det dog ikke blevet bekræftet, at nogen russere har forladt Gaza, siden grænsen til Egypten blev åbnet den 1. november for at tillade strandende udenlandske borgere at forlade området.