Corona-testcentre er fuldt bookede: Man bør overveje hvorfor man bestiller en tid

14/12/2020 14:21

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En lang række testcentre er booket så langt ud i tiden at det ikke længere er muligt at blive testet inden jul.

En ny opgørelse fra Statens Serum Institut viser at mange testcentre er fuldt bookede på coronatests inden jul. Det drejer sig om de åbne testtilbud, hvor borgere selv kan gå ind og bestille en testtid på coronaprøver.dk.

Det tilbud har rigtig mange danskere taget til sig. Ifølge Ekstra Bladet i sådan en grad at testcentrene i Københavns Lufthavn, Valby, Horsens, Randers, Silkeborg, Holbæk, Næstved, Roskilde, Slagelse, Odense og Vejle alle har ”udsolgt” på tests.

Folk vil testes lige inden juleferien

Ifølge Jan Pravsgaard Christensen, der er professor i immunologi på Københavns Universitet, er det ikke overraskende at corona-køerne er blevet så lange.

” Allerede i sidste uge kunne systemet konstatere, at der ikke var nogle ledige tider 22. og 23. december. Det kunne tyde på, at folk vil testes lige inden juleferien, når der er booket så langt frem,” – Siger han ifølge Ekstra Bladet.

Professoren mener ikke at danskerne skal bruge testtilbuddet som en ”julesikring” da det skaber massive køer, hvor folk i værste tilfælde kan ende med at smitte hinanden.

” Man bør overveje, hvorfor man bestiller en tid. Hvis man gør det for at blive testet, inden man skal besøge familien i Jylland, så er det der, hvor man skal overveje, at man slet ikke skal besøge dem,” Siger professoren til Ekstra Bladet og fortsætter -

” Man står der, fordi man måske er smittet, og så skal man isolere sig og blive hjemme i stedet for”