Coop indfører dette som de første i verden: Disse nye tiltag gør det anderledes at være kunde i butikken fremover

17/11/2023 06:24

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Coop gør det som de første i verden.

Mest læste i dag

Den grønne boble i Coop-appen inkluderer nu også økotrackeren 'øko-andel,' der viser kunderne, hvilken procentdel af deres indkøb der er økologiske. Coops kunder kan nu følge med i, om de har øget eller formindsket deres økologiske forbrug i forhold til sidste uge og meget mere.

Hvor stor en del af dine dagligvarer er økologiske, og køber du mere eller mindre økologi end andre medlemmer? Dette er blandt de spørgsmål, Coops kunder kan få svar på, når de besøger økotrackeren i Coop-appen. Her kan man se både den samlede økoandel og økoandelen i specifikke kategorier som mejeri, grøntsager, brød og kød.

Pressemeddelelsen meddeler, at økotrackeren, sammen med lavere priser, er designet til at give økologien en ekstra opmuntring. Kræn Østergård Nielsen, administrerende direktør i Coop, forklarer: "Coop var den første til at introducere økologi bredt for 30 år siden. I dag har vores supermarkeder den højeste andel af økologiske varer på hylderne - og vores kunder belønner os ved at være dem, der oftest køber økologi. Nu får de mulighed for at dykke ned i deres egne økologiske data og identificere områder, hvor de eventuelt kan øge deres indsats. Kombineret med de lavere priser i vores butikker vil dette give økologien et løft til gavn for blandt andet biodiversitet og dyrevelfærd, og det glæder mig oprigtigt."

Konkrete tal motiverer

Økotrackeren er en tilføjelse til Coop-appen, hvor Coops kunder siden 2020 har kunnet følge deres klimaaftryk. Erfaringerne viser, at kunder, der bruger klimafunktionen, har et lavere klimaaftryk pr. vare sammenlignet med dem, der ikke anvender funktionen. Thomas Roland, ansvarlighedschef i Coop, har været med til at udvikle både klima- og økofunktionen i Coop-appen og siger: "Vores erfaring er, at kunderne gerne vil have oplysninger om deres indkøb, og at flere handler mere bæredygtigt på baggrund af tallene. Det er blevet almindeligt for mange at spore deres træning og søvn, og nu bliver det også muligt at overvåge, hvor økologisk man lever."

Sammen med øko- og klimafunktionen vil Coops kunder også blive opdateret med små, grønne nyheder om bæredygtige vaner og varer, når de besøger den grønne boble i appen. Alt dette er designet for at støtte flere økologiske valg og bringe flere økologiske varer i indkøbskurven og hjem i køkkenerne.

Det er kun de kunder, der har givet tilladelse til at modtage boblen, der får adgang til disse funktioner.

Fakta om økotrackeren og den grønne boble:

’Øko-andel’ og ’Mit klimaaftryk’ findes begge i den grønne boble i Coop-appen. Begge beregnes ud fra kundens køb af varer i Coops butikker.

Øko-andel viser kundens:

  • Samlede økoandel

  • Økoandelen inden for de enkelte kategorier som mælk, ost, grønt osv.

  • Økoandelen sammenlignet med en gennemsnitlig bruger af funktionen

  • Status på økoandelen sammenlignet med ugen inden.

Også ’Mit klimaaftryk’ har fået nyt visuelt udtryk og er blevet opdateret, så man - udover at kunne tjekke sit eget klimaaftryk - nu også kan læse korte forklaringer på, hvorfor varer fra de enkelte varegrupper typisk har et højt eller lavere klimaaftryk.

I den grønne boble møder kunderne fremover små grønne nyheder om bl.a. bæredygtige varer og vaner.

Boblen og dens data deles kun med de kunder, der har givet Coop tilsagn.

Se mere om ’øko-andel’, ’Mit klimaaftryk’ og den grønne boble her: link