Bruger du 'kontaktløs' betaling i udlandet? Vær forsigtig! Følg disse fire råd, før du swiper

08/08/2024 05:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mange begår disse fejl når du betaler i udlandet.

Mest læste i dag

Der er mange måder at betale på, og valget af metode kan variere meget. Nogle foretrækker kontanter, mens andre benytter sig af de praktiske digitale betalingsløsninger.

Dette gælder også, når du er i udlandet. Mange finder det lettere at betale kontaktløst med deres mobiltelefon i stedet for at bruge kontanter.

Dog er der nogle risici forbundet med kontaktløse betalinger, som kan føre til ubehagelige overraskelser på dit kontoudtog.

For at undgå sådanne problemer, bør du tage følgende forholdsregler, når du er i udlandet:

1. Kontroller beløbet: Inden du accepterer betalingen med din mobil, skal du altid tjekke beløbet på terminalen. Sørg for, at det er det rigtige beløb, du betaler.

2. Vær opmærksom på valutakursen: Husk at omregne beløbet til danske kroner, eller brug en valuta-konverteringsapp. Det hjælper dig med at få et præcist billede af, hvad varen koster.

3. Overvej beløbets størrelse: Brug kontanter til mindre beløb, og for større beløb kan det være en god idé at bruge dit kort og indtaste din PIN-kode. På den måde kan du tage dig tid til at kontrollere beløbet.

4. Hold øje med din konto: Tjek regelmæssigt dine kontoudtog for at sikre, at dine transaktioner stemmer overens med dine køb.

5. Vær ekstra forsigtig: Når du betaler i mindre kendte butikker eller på markeder, skal du være ekstra opmærksom, da risikoen for svindel kan være højere.