Børnehavebørnene opdagede en gammel brønd - synet gav dem gåsehud

20/07/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Det udviklede sig hurtigt til en overraskende dag for børnehavebørnene.

Mest læste i dag

En spontan tur til skoven denne tirsdag morgen blev til et sandt eventyr for børnene i Hogsnes Børnehave i Tønsberg. De fik nemlig mulighed for at redde livet på en lille hjortekalv, der sad fast i en gammel brønd. Dette berettes af det norske medie Tønsberg Blad.

Ifølge mediet var det en lys og intens lyd, der først fangede børnenes opmærksomhed. Pål Pettersen, der arbejder i vuggestuen, kan ikke skjule, hvor forskrækkede børnene blev over lyden og overtalte ham til at undersøge, hvad der var sket.

Det var en tilfældig drejning af begivenhederne, der førte Pettersen og børnene til en gammel brønd midt i skoven, der tilhører det gamle Aker-gård-reservat. Da de kiggede ned i brønden, opdagede de en lille rådyrkalv, der på en eller anden måde var faldet ned.

Efter fundet afslørede Pettersen, at det var en usædvanlig oplevelse at være en del af: "Kalven ville aldrig have været i stand til at redde sig selv, så det var en unik oplevelse at være en del af." Han kontaktede straks vildtmyndighederne, der kom hurtigt og reddede den lille kalv, der vurderes at være mellem to og fire uger gammel.

Selvom rådyrkalven var noget skræmt efter oplevelsen, befandt den sig i god fysisk form og blev sat fri tilbage i naturen. Pettersen delte med Tønsberg Blad, at børnene fra vuggestuen var engagerede og ivrige efter at hjælpe den lille hjortekalv: "At hjælpe dette dyr blev en spændende og usædvanlig oplevelse for dem, og de blev utroligt glade, da de indså, at de havde bidraget til at redde et liv."

Børnenes hjælpsomme indsats kan kun anerkendes.