Blockbuster: Her er den mest streamede film nogensinde

16/12/2021 13:01

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

I årets top-10 over mest sete film hos Blockbuster, indtager Thomas Vinterbergs ’Druk’ en suveræn førsteplads.

Faktisk har den oscarvindende filmperle været så populær blandt danskerne, at det er den mest streamede film hos Blockbuster nogensinde. Ifølge filmtjenesten kan det hænge sammen med det helt særlige filmår, 2021 har været.

”’Druk’ har taget danskerne med storm og det med god grund. Den er et rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol. 2021 har på mange måder været et anderledes filmår, hvor biograferne holdt lukket i de første mange måneder og danskerne derfor i særlig høj grad har nydt årets stjernespækkede film hjemme fra sofaen,” siger Louise Stenberg, direktør hos Blockbuster.

Foruden ’Druk’, finder man også flere andre danske titler i årets top-10. Heriblandt den prisvindende ’Retfærdighedens ryttere’, den femte film i afdeling Q-serien ’Marco Effekten’, Anders Matthesens ’Ternet Ninja’ og actionfilmen ’Shorta’ om et tragisk møde mellem to betjente og en ung mand i den lokale ghetto.

Blockbuster tilføjer løbende nye danske og internationale premierefilm til deres katalog. En af de største premierefilm i december er ’No Time to Die’ – den 25. James Bond-film og Daniel Craigs sidste. Filmen er den mest sete Bond-film i de danske biografer nogensinde og har som en af de eneste film i Danmark rundet en million solgte billetter. Har man ikke fået set den i biografen, eller ønsker man blot et glædeligt gensyn, kan den købes hos Blockbuster fra den 17. december.

Derudover kan ’Ternet Ninja 2’, ’Margrethe den Første’ og ’French Dispatch’ nu også købes hos Blockbuster. Også den animerede dokumentarfilm ’Flugt’ om den 36-årige ”Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden, kan købes og lejes. Filmen har været et stort hit på filmfestivaler verden over og blev udpeget som det danske håb til årets Oscar-uddeling.

Top ti mest streamede 2021:
Har du allerede haft dit møde med årets største filmhits, eller har du stadig én eller flere oplevelser til gode? Se årets top-10 over mest streamede film hos Blockbuster i 2021 nedenfor.

  1. Druk
    Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe spiller fire gymnasielærere og venner, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. Thomas Vinterbergs Druk er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed - og alkohol.
  2. Retfærdighedens ryttere
    Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. Anders Thomas Jensens komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder... og ja, selve livets mening.
  3. Marco Effekten
    Lejemord og svindel i millionklassen åbenbarer sig, da vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q begynder at grave i en henlagt kriminalsag om den efterlyste pædofilisigtede embedsmand, William Stark. Ved den danske grænse har politiet anholdt en ung østeuropæisk dreng, Marco, i besiddelse af Starks pas. Det nye fund bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af årelang systematisk korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord. Men sagen stopper ikke der, for snart ledes Carl Mørck igennem Københavns gader, ned i den kriminelle underverden og dybt ind i den danske finansverden. *BEMÆRK* Selve filmen varer 2 timer, og dens rulletekster efterfølges af bag om kameraet-dokumentarfilmen 'Da Coronaen ramte Marco effekten'. Virkeligheden overhalede optagelserne til filmen, da man halvvejs gennem produktionen pludselig blev indhentet af en verdensomspændende pandemi. Dokumentarfilmen giver et unikt indblik i tilblivelsen af Marco effekten.
  4. Ternet Ninja
    Den noget usikre Aske går i 7. klasse og er håbløst vild med den søde Jessica fra 8. klasse. En dag får Aske dog hjælp fra en uventet kant, nemlig den velkendte, politisk ukorrekte Onkel Stewart, der forærer ham en dukke. Men Aske har ikke bare fået en dukke. Han har fået en levende ternet ninja, der emmer af hævngerrighed mod ejeren af den thailandske fabrik, han er blevet skabt på. Den ternede ninja indtager nu rollen som Askes tro følgesvend, der hjælper ham med at tage ansvar og tro på sig selv. Til gengæld skal Aske hjælpe ham med at tage hævn mod den onde fabriksdirektør Philip Eberfrø. Ternet Ninja tog de danske biografer med storm, hvor den er blevet en af de bedst sælgende film i danmarkshistorien.
  5. After we collided
    Hardin Scott og Tessa Young kæmper med følgerne af deres brud. Mens Hardin falder tilbage i nogle dårlige vaner, får Tessa, bevæbnet med sin nyvundne selvtillid, en drømmepraktikplads på forlaget Vance. På Vance får hun også opmærksomhed fra sin flotte kollega Trevor, som er præcis den type, hun burde være sammen med. Han er sjov, flot og ansvarsbevidst, men Tessa kan ikke få Hardin ud af hovedet. Han er jo trods alt hendes livs kærlighed. Selv efter alle misforståelserne og prøvelserne kan Tessa ikke benægte, at noget trækker hende tilbage til Hardin. Hun ville ønske, hun kunne gå fra ham, men så let er det ikke. Gennem alle op- og nedturene, det gode og det slemme, kæmper Hardin og Tessa for at kunne være sammen... selv hvis universet vil skille dem fra hinanden.
  6. Shota
    En ung mand fra ghettoen Svalegården ender i koma, mens han er i politiets varetægt, og ingen ved præcist hvad, der er sket. De to betjente, Jens og Mike, er på rutinepatrulje i området nogle dage senere, da de får meldingen om, at den unge mand er gået bort. Dødsfaldet vækker et utæmmeligt raseri hos de unge i Svalegården og fører til voldsomme optøjer og et krav om hævn. Pludseligt er Jens og Mike jaget vildt, og de to betjente må kæmpe for at slippe ud – men hvem kan de stole på?
  7. Wrath a man
    Den mystiske, stilfærdige H bliver hyret som sikkerhedsvagt til en pengetransport, og han oplæres af makkeren Bullet. Men bag det stille ydre gemmer sig en vred mand. H er i virkeligheden på jagt efter dem, som er ansvarlige for sin søns død. Da pengetransporten angribes af røvere, opdager Bullet, at H er toptrænet og dødsens farlig. De to sikkerhedsvagter får brug for H’s særlige evner, for en bande er ved at planlægge årtiets røveri mod pengetransporten.
  8. Ternet
    Bevæbnet med kun et ord - Tenet - kæmper protagonisten for hele verdens overlevelse. Han rejser gennem en dyster verden fuld af international spionage på en mission, som vil sprænge realtidens rammer. Tenet er instrueret af Christopher Nolan, der tidligere har instrueret film som fx Inception, Interstellar og Dark Knight-trilogien. Ligesom flere af instruktørens tidligere film bliver både tid og sted forvrænget i denne hæsblæsende spionthriller, hvor hovedrolleindehaver John David Washington i en kamp om tiden skal forhindre 3. Verdenskrig.
  9. The little things
    Kern Countys vicesherif Joe "Deke" Deacon bliver sendt til Los Angeles på en opgave, der bare skulle være hurtig indsamling af bevismaterialer. I stedet bliver han inddraget i jagten på en seriemorder, der terroriserer byen. I spidsen for jagten står Jim Baxter fra L.A. Sheriff Department, som imponeres over Dekes instinkter og uofficielt beder om hans hjælp. Baxter ved ikke, at efterforskningen trækker tråde til Dekes fortid og afslører hemmeligheder, der sætter mere end efterforskningen i fare.
  10. The Marksman
    Ranchejeren Jim, som har en fortid inden for marinekorpset, bor tæt ved den mexicanske grænse. Da han redder en dreng på flugt fra et narkokartel, begiver det umage par sig ud på en dødelig jagt gennem USA.