Blikkenslager sværger til billigt trick: Sådan fikser du nemt en tilstoppet vask uden svupper

18/05/2024 22:37

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Tilstoppede håndvaske i køkken og badeværelse kan klares uden store omkostninger. Hvis du oplever problemer med tilstoppede afløb, har disse eksperter nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at få afløbet til at fungere problemfrit igen.

Mest læste i dag

At håndtere en blokeret vask kan være en ubehagelig opgave. Alt snavs og sæberester kan komme op gennem afløbet, og både synet og lugten kan gøre det mindre attraktivt at tage sig af problemet.

Heldigvis er det ikke nødvendigt at tage fat i svupperen eller kontakte en dyr VVS-mand.

Eksperterne hos My Plumber har delt deres top 4 tips til at få afløbet til at fungere som nyt igen.

Ingen af dem kræver en stor svupper eller hjælp fra en professionel - alt du behøver er nogle enkle værktøjer, som du sandsynligvis allerede har i huset.

Natron

Dette enkle middel kan være løsningen på at fjerne skidt fra dit afløb.

Start med at koge noget vand. Når vandet koger, hældes det ned i afløbet for at starte processen. Derefter hælder du en kop natron direkte ned i afløbet, gerne ved hjælp af en tragt.

Efter et par minutter tilsættes hvid eddike og lad ingredienserne bruse i afløbet. Efter 5 minutter skylles efter med kogende vand.

Krystalsoda

Begynd igen med kogende vand. Hæld en kop krystalsoda i afløbet, vent 5 minutter og afslut med kogende vand.

Vaskemiddel 

Dette er et produkt, du måske ikke havde forventet! Hæld to spiseskefulde vaskemiddel ned i afløbet og skyl igennem med kogende vand. Gentag et par gange, hvis det er nødvendigt.

Rensebånd

Eksperterne kalder dette "det hemmelige våben". Før rensebåndet forsigtigt ned i afløbet, indtil det ikke kan komme længere.

Når du drejer håndtaget, skal du kunne mærke, at blokeringen begynder at give sig. Fortsæt forsigtigt, indtil der ikke længere er nogen modstand.

Træk båndet tilbage op i røret og fjern den fra afløbet. Tænd for vandhanen og se, om vandet strømmer frit gennem afløbet. Gentag processen efter behov.