Bevægelse: Erstat Putins gas med dette

25/02/2022 08:42

|

Christina Hansen

Foto: Klimabevægelsen

Mest læste i dag

Unge appellerer: Erstat Putins gas med grøn energi

Den Grønne Studenterbevægelse appellerer til regeringen og EU om at gøre sig uafhængig af russisk gas og erstatte forsyningen med grøn energi.

Den Grønne Studenterbevægelse støtter Ukraine og fordømmer den invasion, som Putin i nat har indledt. Studenterbevægelsen mener at situationen i Ukraine er en tragedie, som kræver en resolut politisk reaktion.

EU og Danmark må arbejde for benhårde sanktioner

Den Grønne Studenterbevægelse opfordrer derfor til, at man i udarbejdelse af sanktioner i EU sætter hårdt mod hårdt, og at Danmark støtter organisationer, der hjælper sårede og flygtninge fra Ukraine.

“Danske politikere må gå til EU med strenge krav om økonomiske sanktioner. Vi opfordrer desuden virksomheder og civilsamfund til at støtte op om bevægelser og organisationer, der hjælper Ukraine.” - siger Mette Susgaard, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.  

Sluk for gassen nu

Som internationale medier har rapporteret om de seneste par måneder, er et stop for import af russisk gas et af de sikkerhedspolitiske indgreb, der vil gøre særligt ondt på Rusland.

“Vi skal være fri af Putins gas. I en så kritisk situation, må vi indse, at drastiske dag-til-dag-indgreb er nødvendige. Det betyder, at vi må fuldkomment stoppe for russisk gas. Det er et strategisk, sikkerhedspolitisk kneb, der vil ramme Rusland hårdt, og som desuden er nødvendigt midt i en klimakrise.” - siger Mette Susgaard

Gassen skal erstattes med grøn energi

Det er afgørende, at den russiske gas erstattes med vedvarende, grønne energikilder. Og her må vi handle hurtigt, hvis vi skal kunne forsyne os.

"Rusland står lige nu for 35% af gasleveringen til Europa. Hvis Europas ledere ikke holder hovedet koldt og bruger en sanktionering som løftestang til at erstatte den fossile forsyning med grøn energi, frem for ny fossil infrastruktur fra fx USA eller Norge, låser vi os for alvor fast på skinner, der fører mod afgrunden." - siger Lea Wiggen Kramhøft, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.