Beskeder i e-Boks er havnet hos de forkerte: Antallet er endnu ukendt

25/11/2023 05:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Man ved endnu ikke, hvor mange beskeder det drejer sig om - men det er over 1.000.

Mest læste i dag

Beskeder i e-Boks er af personlig karakter og kan indeholde følsomme oplysninger. Derfor udgør det en betydelig problemstilling, hvis uvedkommende får adgang til disse meddelelser. Desværre er dette netop sket, som rapporteret af TV 2 Østjylland.

Aarhus Handelsgymnasium er nu midtpunktet for en uheldig situation, da de ved en fejl har udsendt fraværsbreve til forkerte modtagere, hvilket har skabt bekymring blandt forældre.

Fejlen blev opdaget, da TV2 Østjylland stødte på et brev, som en anonym person havde modtaget i e-Boks. Det viste sig, at det ikke var det korrekte barns navn, der fremgik af brevet.

Dette har resulteret i, at forældre har fået indsigt i fraværsprocenten for et andet barn. Direktøren for Aarhus Handelsgymnasium, Anne Gammelby Lybecker, har bekræftet, at over 1000 personer har modtaget fejlagtige fraværsbreve.

Den massive respons fra bekymrede forældre har ført til, at skolen har implementeret en midlertidig løsning i form af en telefonsvarerbesked, hvor modtagerne opfordres til at slette de fejlagtige breve:

"Vi har desværre opdaget en beklagelig fejl i forbindelse med udsendelse af fraværsbreve. Vi er i gang med at undersøge omfanget af sagen. Hvis du har modtaget et forkert brev, beder vi dig slette det."

Fejlen opstod under den automatiserede generering af brevene, der var planlagt til at blive sendt til forældre med børn, der havde et fravær på over otte procent.

Selvom skolen beklager fejlen og forsikrer om, at de arbejder på at klarlægge årsagen, er det endnu uvist, om de vil fortsætte med at benytte automatisk genererede breve i fremtiden.