Bank med chokerende ny analyse: Skidt nyt for disse danske boligejere

02/05/2024 05:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er tale om en våd klud i ansigtet til danske boligejere.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt de mange danskere, der har justeret på deres lån for at reducere deres restgæld, er der dårlige nyheder.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), forventes ifølge Jyske Bank kun at nedsætte renten to gange i løbet af året.

Endnu mere bekymrende er det, at der er en risiko for, at Fed måske kun vil foretage én rentenedsættelse i år, ifølge en artikel i B.T.

Men hvorfor er dette vigtigt for danske boligejere?

Det skyldes, at ændringer i de amerikanske renter påvirker de danske 30-årige, fastforrentede realkreditlån, hvor den førende rente i øjeblikket er på fire procent.

Kim Fæster, chefanalytiker hos Jyske Bank, påpeger, at der ikke er udsigt til en reduktion af denne rente i den nærmeste fremtid.

"Danske boligejere må væbne sig med tålmodighed. Den 30-årige realkreditrente vil ikke falde i de kommende uger," siger han til B.T.

Boligejere, som for eksempel har opkonverteret et lån fra en rente på én procent til et nyt lån med fire til fem procent i rente, bør ikke forvente at kunne konvertere til en lavere rente foreløbigt, og dermed undgå at opkonverteringens fordele opvejes af højere renteudgifter.

Ligeledes bør potentielle boligkøbere, der vurderes på baggrund af den 30-årige realkreditrente, ikke regne med at det bliver lettere at træde ind på boligmarkedet snart.

Jyske Bank havde oprindeligt forudset op til fire rentenedsættelser fra Fed i år, startende i juni, men disse er nu mindre sandsynlige.

Efter stærke jobrapporter og stigende inflation i USA de første måneder af året, har Jyske Bank revideret forventningerne ned til kun to rentenedsættelser i år.

Den første forventes at finde sted lige efter det amerikanske præsidentvalg den 5. november, og den næste i december.