Apple annoncerer betydelig ændring til næste år: Slut med iPhone-beskeder som du kender dem

04/12/2023 10:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De planlagte opdateringer vil ikke kun ændre farverne på beskedboblerne.

Mest læste i dag

Tidligere eksisterede der separate beskedtjenester på iPhones og Android-telefoner med tydelige grænser imellem dem. iPhone-brugere anvendte primært iMessage, mens Android-brugere benyttede forskellige beskedapps som standard.

Apple har netop annonceret betydelige ændringer i beskedtjenesten på iPhones, som forventes at blive lanceret næste år. Disse opdateringer signalerer en forandring i dynamikken mellem Android- og iPhone-brugere, ifølge Unilad.

De planlagte opdateringer omfatter ikke kun ændringer i farverne på beskedboblerne, men også tilføjelse af nye funktioner som skriveindikatorer, læsekvitteringer og forbedret understøttelse af gruppechat på iMessage-platformen.

Desuden vil opdateringen involvere en øget integration af RCS (Rich Communication Services), som tjener som et alternativ til traditionelle SMS-tjenester mellem Apple- og ikke-Apple-enheder.

Historisk set har Apple været tilbageholdende med at integrere deres platforme med andre, men denne nye bevægelse mod RCS Universal Profile indikerer en større åbenhed over for andre kommunikationsplatforme.

Tim Cook, Apples administrerende direktør, der tidligere opfordrede folk til at købe deres mor en iPhone for at sende specifikke videoer, udtaler nu, "Vi tror på, at RCS Universal Profile vil give en bedre interoperabilitetsoplevelse sammenlignet med SMS eller MMS. Dette vil supplere iMessage, som fortsat vil være den bedste og mest sikre beskedoplevelse for Apple-brugere."

Disse ændringer kommer som svar på både konkurrenters og reguleringsmyndigheders pres for større integration af Apple-produkter.

Google, der allerede understøtter RCS-systemet i sin egen beskedapp, udtrykker støtte til Apples bevægelse mod integration og påpeger, "Alle fortjener at kommunikere på moderne og sikre måder, uanset hvilken telefon de har."

Dipanjan Chatterjee, VP-hovedanalytiker hos Forrester Research, mener, at denne bevægelse mod RCS-support vil forbedre kundeoplevelsen for iPhone-brugere, der kommunikerer på tværs af platforme. Han bemærker, "Virksomheden håber, at det er en win-win for alle - deres kunder forbliver inden for Apples økosystem, men vil også have mulighed for effektivt at samspille med andre."