Advarsel til samtlige forældre: Pas på!

21/10/2023 18:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Forældre skal tage sig i agt.

Mest læste i dag

Nu må forældre udvise forsigtighed.

Svindlere fortsætter med at udsende vildledende beskeder til uvidende individer, og dette udbredte problem er desværre ikke nyt.

I årenes løb har disse bedragere finpudset deres metoder og tilpasset sig den digitale æra. De anvender falske e-mails, sms'er og beskeder på sociale medier med det formål at bedrage folk til at afgive personlige oplysninger, overføre penge eller downloade ondsindet software.

Selvom myndigheder og teknologiselskaber arbejder på at bekæmpe denne trussel, er det vigtigt at forstå, at svindlere altid vil forsøge at opfinde nye metoder for at narre folk.

Det er essentielt at bevare en sund skepsis og træffe forholdsregler for at beskytte ens online sikkerhed. Fænomenet med falske beskeder udgør en vedvarende udfordring, og vi må forblive opmærksomme for at beskytte os mod disse bedragere.

Det er vigtigt at bemærke, at der i øjeblikket cirkulerer en besked, der udgiver sig for at være fra ens eget barn. Derfor er det afgørende at sikre, at de sms'er, man modtager fra sin søn eller datter, ikke er sendt af en svindler.

Hele advarslen kan læses her:

"Vi modtager i øjeblikket mange rapporter om et ondsindet svindelnummer via sms eller WhatsApp.

En svindler kontakter dig og udgiver sig for at være dit barn, der hævder at have mistet sin telefon og derfor skriver fra et fremmed nummer. Beskeden kan indledes med "Hej mor" eller "Hej far."

"Dit barn" beder om din hjælp med en betaling og spørger, om du vil være så venlig at hjælpe.

Det kan være en ubehagelig situation, men det er vigtigt at opretholde en kritisk tilgang. Forsøg altid at verificere identiteten af dit barn på en alternativ måde. Sørg for at være fuldstændig sikker på, at du faktisk kommunikerer med dit barn, inden du reagerer på sådanne beskeder. Du kan for eksempel bede dem om at ringe dig op."

Nedenfor kan du se et eksempel på den falske sms.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar