Advarsel til alle danskere: Du skal opdatere nu

28/09/2023 10:25

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Du skal opdatere nu, og det kan kun gå for langsomt.

Mest læste i dag

En softwareårbarhed udgør en potentiel risiko, da den kan give uautoriserede personer let adgang til din computer. Selvom store browserproducenter som Google, Mozilla, Microsoft og Brave har udsendt vigtige sikkerhedsopdateringer for at løse dette problem, er det stadig en udbredt bekymring.

Ifølge rapporter fra The Verge er det vigtigt, at alle brugere opdaterer deres internetbrowser, uanset hvilken af følgende de anvender. Disse opdateringer retter en sårbarhed, som en angriber kan udnytte til at få adgang til din computer eller køre ondsindet kode. Det er værd at bemærke, at denne sårbarhed allerede er blevet udnyttet i virkeligheden, og National Institute of Standards and Technology (NIST) klassificerer den som alvorlig. Desuden påvirker sårbarheden også applikationer fra andre virksomheder og er relateret til den kode, der bruges til at gengive WebP-billeder, som er meget udbredt.

De softwareversioner, der indeholder rettelserne, er som følger:

  • Google: Chrome version 116.0.5846.187 (Mac / Linux); Chrome version 116.0.5845.187/.188 (Windows)

  • Mozilla: Firefox 117.0.1; Firefox ESR 102.15.1; Firefox ESR 115.2.1; Thunderbird 102.15.1; Thunderbird 115.2.2

  • Microsoft: Edge version 116.0.1938.81

  • Brave: Brave Browser version 1.57.64

Stack Diary har også rapporteret, at elektronbaserede apps som Signal (krypteret besked-app) og Honeyview fra Bandisoft har udgivet opdateringer for at løse dette problem. Derudover er flere andre applikationer og Android-applikationer, samt "cross-platform apps bygget med Flutter," også blevet påvirket af denne sårbarhed, ifølge webstedet.

Det er også værd at nævne, at Apple har udgivet en sikkerhedsopdatering i denne uge, der ser ud til at løse det samme problem, selvom det refererer til et andet problemnummer på NIST-webstedet.