Advarsel fra ekspert: Undgå denne populære ‘skattefinte’ inden 1. januar 2024

08/11/2023 19:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er en god idé for nogen, men ikke for alle. Sådan lyder det fra eksperten.

Mest læste i dag

I Danmark er boligmarkedet i øjeblikket i høj aktivitet, da boligkøbere søger at udnytte en skattelettelse, før den nye boligskattereform træder i kraft ved nytår. Imidlertid advarer Søren Kristensen, der fungerer som cheføkonom hos Sydbank, om, at dette valg ikke nødvendigvis er fornuftigt for alle, ifølge en artikel i B.T.

Fra den 1. januar 2024 vil danske boligejere blive berørt af den nye skattereform. 80 procent af boligejerne vil opleve skattelettelse, mens 20 procent vil se deres skatter stige. Dog vil dette ikke gælde for dem, der allerede ejer deres bolig inden nytår, da de vil bevare en øjeblikkelig skattelettelse, så længe de beholder ejendommen.

Især ejerlejligheder i større byer vil drage fordel af disse skatterabatter. Søren Kristensen påpeger, at der vil være betydelig forskel på at købe en bolig før og efter årsskiftet.

"Det kan virke som en åbenlys god idé, og det vil det bestemt være for nogle, men ikke nødvendigvis for alle," udtaler han ifølge B.T.

Cheføkonomen forklarer, at købsprisen inden nytår vil inkludere skatterabatten. Med andre ord kan skatterabatten potentielt ende med at koste nogle boligkøbere dyrt, hvilket betyder, at de kan ende med at betale for meget for boligen.

For nogle kan det faktisk være mere fornuftigt at vente til efter nytår, acceptere en højere skatteregning, opnå en lavere købspris og samtidig have et mindre boliglån.

Cheføkonomens råd

"Om du bør vente til efter årsskiftet eller senere, afhænger af, hvor længe du planlægger at blive boende. Hvis du køber en lejlighed i København med henblik på kortvarigt ophold, for eksempel i forbindelse med studier, er det sandsynligvis en dårlig idé at stræbe efter skatterabatten. Omvendt vil det ofte være det modsatte, hvis du køber med intentionen om at bo der i mange år," forklarer cheføkonomen.