Advarsel fra Apple: Du skal aldrig ignorere det, hvis din iPhone gør dette

08/05/2024 16:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er godt nok skræmmende!

Mest læste i dag

iPhone-brugere bør være ekstra opmærksomme i denne tid.

Det er fordi Apple har sendt en advarsel ud til iPhone-ejere verden over, efter at brugere i 92 lande har været mål for et stort hackerangreb, rapporterer B.T.

Apple har dog undladt at nævne de specifikke lande, der er påvirket af det, de beskriver som et 'lejesoldat-spywareangreb'.

Usædvanligt risikabelt

Angrebet, der er rettet mod specifikke individer baseret på deres identitet og professionelle roller, betegnes som særligt farligt:

"Apple har identificeret, at dit Apple ID-xxx er blevet mål for et 'mercenary spyware attack' (et højt målrettet malware-angreb, red.), som forsøger at kompromittere din iPhone", står der i meddelelsen.

Denne type spyware er notorisk svær at opdage og kan inficere enheder uden brugerens viden.

Angrebet inkluderer installation af spionsoftware, der muliggør aflytning af samtaler, overvågning af bevægelser, og tyveri af følsomme oplysninger uden ejerens viden eller godkendelse:

"Selvom det kan være udfordrende at identificere sådanne angreb, beder vi dig tage denne advarsel seriøst, da Apple har stor tillid til dens validitet."

Samarbejde med myndighederne

Det er vigtigt at bemærke, at angreb af denne kaliber kræver betydelige ressourcer og nøje planlægning, som ofte løber op i millioner af dollars og kan være svære at detektere.

Apple angiver, at angrebene typisk udføres af efterretningstjenester eller politi, men det er endnu ikke fastslået, hvem der står bag dette specifikke angreb.