Advarer borgerne: Her skal du koge drikkevandet

05/09/2023 06:47

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Der er atter engang problemer med drikkevandet.

Mest læste i dag

Bor man i eller omkring Holeby på Lolland, skal du huske at koge drikkevandet i den kommende tid.

Årsagen til dette er, at Lolland Kommune har modtaget nye analyseresultater fra Holeby og Omegns Vandværk. Disse resultater har vist, at der er en overskridelse på mikrobiologi.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse ifølge TV2 ØST.

I denne pressemeddelelse lyder det, at Holeby og Omegns Vandværk har fået et påbud om at sikre god mikrobiologisk vandkvalitet. Dette påbud er blevet udstedt i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtidig bliver det også anbefalet, at alle borgere, der befinder sig i vandværkets forsyningsområde, ikke drikker vand fra hanen. Derimod er det vigtigt, at man husker at koge det, inden det drikkes eller bruges til madlavning.

Såfremt du allerede har drukket af vandet, uden at have kogt det først, er der som udgangspunkt ikke noget at være bange for. Derfor er det heller ikke nødvendigt at gøre noget ved det.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed vil det kun være nødvendigt at foretage sig noget, hvis man føler sig alvorligt syg.

I et sådant tilfælde skal man naturligvis ikke tøve med at kontakte sin egen læge. Symptomerne kan blandt andet vise sig i form af mave- og eller tarminfektion. Dette vil dog kun være tilfældet, hvis det rent faktisk er forurenet vand, du har drukket.

Lolland Kommune oplyser i  deres pressemeddelelse, at der vil blive taget nye prøver af vandet hurtigst muligt. Indtil da anbefales det, at man husker at koge sit vand, inden man drikker det eller bruger det til madlavning.

Når der er nyt at melde ud i sagen, vil det blive offentliggjort på Lolland