Adskillige danskere er nysgerrige: Så meget tjener Andreas Mogensen som astronaut

24/05/2024 23:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Nu er det store spørgsmål blevet besvaret.

Mest læste i dag

Den 26. august 2023 blev den danske astronaut Andreas Mogensen for anden gang i sit 46 år lange liv sendt ud i rummet.

Den danske astronaut har været et omtalt emne blandt danskerne op til opsendelsen, og et af de hyppigst stillede spørgsmål har drejet sig om hans løn.

ESA, det europæiske rumagentur, har over for Finans afsløret de månedlige indtægter for astronauter, herunder Andreas Mogensen.

Derudover har den danske rumfarer også en særlig fordel, som de færreste kender til, ifølge B.T.

Der er flere faktorer, der spiller en rolle, når det kommer til astronauters løn. Dette inkluderer antallet af rummissioner, bopæl og erfaring.

Ifølge ESA's liste tjener den danske astronaut, der bor i USA, grundlæggende 60.500 kroner om måneden for sit arbejde. Derudover modtager han personlige tillæg, som ikke er offentligt kendte.

Men her slutter det ikke.

Andreas Mogensen betaler ikke indkomstskat, da han er kontraktansat hos ESA.

Selvom opsendelsen blev en smule forsinket, så forløb den som planlagt. Det samme var tilfældet, da Andrea Mogensen og resten af besætningen skulle tilbage til Jordens overflade igen.

Fra rummet delte han nogle billeder på det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter, redaktionen), hvor han skrev følgende:

"Det er fantastisk at være tilbage i rummet og betragte vores smukke jordklode! Her er nogle billeder fra Dragon af Europa og Afrika, der næsten rører hinanden, og af vores rejse til rumstationen."

Du kan se indlægget og billederne nedenfor: