Adskillige antivirus-programmer ramt: Disse danskere bør være ekstra forsigtige

11/03/2024 12:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Abonnerer du på disse antivirus-programmer, bør du læse denne alvorlige advarsel.

Mest læste i dag

Digital svindel forklædt som hjælpsomme servicebeskeder fra "McAfee" og "Norton Antivirus" har udløst advarsler fra sikkerhedsapplikationen Mit Digitale Selvforsvar.

Cyberbedragere misbruger menneskers gode tro ved at sende e-mails, som påstår, at din antivirus-service snart udløber, og frister med fornyelseslinks, der er rene svindelnumre.

Ved at anvende en række metoder, herunder presserende deadlines på ned til 24 timer og tiltalende "nu eller aldrig" tilbud, sigter disse svindlere efter at fange din opmærksomhed – for derefter at stjæle dine penge.

Sådan bør du handle

Det mest effektive forsvar mod disse cyberpirater er ganske enkelt at slette e-mailen eller flytte den til spam- eller reklamemappen.

Hvis tvivlen alligevel nager, og du er usikker på dit abonnements ægthed, findes der et sikkert tilflugtssted: Tjek abonnementets status direkte gennem dit antivirusprogram eller ved at gå til de officielle hjemmesider for en pålidelig opdatering.

I en æra, hvor digital sikkerhed er vigtigere end nogensinde, tjener denne bølge af falske advarsler som en påmindelse om at bevare kritisk tænkning og ikke falde for lokkende tilbud, der virker for gode til at være sande. For i den digitale tidsalder er den virkelige skat beskyttelsen af dine personlige og økonomiske data.

Foto. Mit Digitale Selvforsvar