388.895 danskere gik til dette i 2021, det er flere end nogensinde før

04/02/2022 16:15

|

Christina Hansen

Foto. Dansk kiropraktor Forening

Mest læste i dag

Flere end nogensinde før gik til kiropraktor i 2021

Trods flere nedlukninger af samfundet i 2021 gik flere danskere til kiropraktor. Formanden peger på manglende fysisk aktivitet blandt danskerne som en mulig årsag.

I alt 388.895 patienter gik ind ad døren hos en kiropraktor i 2021. Det er 6.700 flere end i rekordåret 2019 og dermed det markant bedste år i de danske kiropraktorklinikker nogensinde. Det svarer til en fremgang på næsten 2 %.

Resultatet kommer efter et år hvor nedlukninger af samfundet prægede Danmark, men det betød altså overhovedet ikke, at borgerne ikke fik ondt i muskler og led og havde brug for rådgivning og behandling.

- De mange nedlukninger har nok ikke gjort noget godt for folkesundheden. Alt for mange har oplevet at deres liv i perioder er blevet sat på pause på ubestemt tid, siger Michael Christensen, Formand i Dansk Kiropraktor Forening. Han fortsætter:

- Sportsklubber og fitnesscentre har været lukket i månedsvis og når man så heller ikke kommer ud af døren for at gå på arbejde, men bare sidder derhjemme, ja så kommer problemerne lige så stille og roligt. Det viser jo, hvor vigtigt fysisk aktivitet er, både for den fysiske og psykiske sundhed, slutter Michael Christensen.