250.000 danskere forventes vaccineret inden for to måneder

18/12/2020 13:29

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Når først vaccinen er godkendt, forventes det at mellem 200.000 og 250.000 danskere vil være vaccineret inden for to måneder.

Sådan lød beskeden fra Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff til TV 2 fredag ved middagstid.

Mere specifikt vil man sigte efter at vaccinere sårbare personer, og folk der arbejder med disse som de første, og gerne så hurtigt som muligt.

” Planen er, at alle har fået tilbudt en vaccine så hurtigt som muligt. I løbet af første halvdel af 2021 skal vi i hvert fald have sikret, at alle sårbare, og personer der arbejder med sårbare, er vaccineret,” – Udtaler sundhedsordføreren til TV 2

Antallet af vaccinationer der kan udføres inden for to måneder, er udregnet på baggrund af regeringens forventninger til, hvor hurtigt man kan få distribueret vaccinen ud til befolkningen, efter at den er blevet godkendt.

I øvrigt skulle godkendelsesprocessen, eller hvert fald et svar på om vaccinerne kan benyttes sikkert, være klar på mandag.

Ligeledes kunne den tyske sundhedsminister for nyligt bekræfte at alle EU-lande planlægger at påbegynde vaccinationerne den 27. december, men der har i flere nationer været tale om at begynde processen før, eller nærmere, så snart vaccinen godkendes.

En ide Mette Frederiksen selv luftede torsdag.