2 tips du bare må prøve: Sådan undgår du brune bananer

28/06/2023 06:40

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Bananer modnes ofte hurtigt når de ligger i frugtskålen, men det kan du sætte en stopper for nu.

Mest læste i dag

Bananer modner hurtigt, og i de fleste huse opbevares de i en frugtskål, som enten står på køkkenbordet eller på bordet. 

Det skriver Dagens.se.

En køkkenekspert har anbefalet at opbevare bananer på en anden måde for at sikre, at de forbliver gule i længere tid.

Pak stilken ind

Mike fra Kitchen Tips Online eksperimenterede med to bundter bananer for at se, hvilken metode der var den mest effektive. 

Han placerede den ene bundt på sin køkkenbord, og den anden i en lufttæt beholder på hans køkkenbord. Bananer producerer ethylengas, som er med til at modne frugten – og hver gang en banan rives af bundtet, udsendes ethylengassen fra stilken.

En måde at opbevare bananer på for at bremse modningsprocessen er ved at pakke husholdningsfilm rundt om stilkene for at fange ethylengassen. Den mest effektive metode er at pakke stænglerne på de individuelle bananer i stedet for at pakke alle stænglerne sammen. 

Ved at pakke stilken individuelt, er der færre steder, hvor ethylengassen kan lække ud, fordi stilkene er mere dækket.

For de miljøbevidste

For dem, der er miljøbevidste, kan du overveje at bruge ethylenabsorptionskugler. 

Ethylenabsorberende kugler forlænger holdbarheden af ​​frugt og grøntsager ved at fjerne gassen gennem en oxidationsproces, og derved sikre kvaliteten af ​​friskheden af ​​produkterne. 

Mike placerede en ethylenabsorberende kugle inde i den lufttætte beholder med det anden bundt bananer, og det var næsten en uge, før han bemærkede en "betydelig forskel" mellem de to klaser.

Bananerne på disken var "betydeligt blødere end dem i beholderen". 

På dag 15 var der stadig "en lille smule grønt" på bananerne i den lufttætte beholder med ethylenabsorptionskuglerne. Når en banan blev skåret op, var der "en lille smule brune mærker", men frugten var "stadig spiselig".