111 kriminelle udlændinge er udvist, men kan ikke sendes hjem

15/03/2021 12:36

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

111 kriminelle udenlandske statsborgere er blevet udvist, men kan ikke sendes hjem, da de ville være i fare i eget land.

Det skriver Berlingske.

Der er tale om 111 udenlandske statsborgere, der som følge af forskellige kriminelle handlinger, har modtaget en udvisningsdom, men de kan ikke sendes til deres respektive hjemland, da myndighederne vurderer, at deres liv ville være i fare.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye er langt fra tilfreds med, at de kriminelle udlændinge ikke kan hjemsendes.

”De mennesker er uønskede i Danmark. Det er derfor ikke tilfredsstillende, at vi ikke kan sende dem hjem. Hverken for de medborgere, der blev ofre for deres kriminalitet, eller for samfundet som helhed,”

Og de manglende hjemsendelser møder dog også kritik fra blå blok, hvor flere partier vil have løst problemet. Særligt løsladelsen af somaliske Mohammed Geele, der i 2012 blev idømt ti års fængsel, og efterfølgende udvisning for det berømt økseangreb på Kurt Westergaard.

Retsordfører fra både Konservative og Venstre, har stillet sig uforstående over for de manglende hjemsendelser, og Naser Khader fortæller Berlingske, at havde han haft posten som udlændingeminister, var han personligt rejst til Somalien, for at få en aftale på plads.

Mattias Tesfay har i en mail til mediet oplyst, at problematikken er højt prioriteret i regeringen, og at man vil arbejde på en løsning hurtigst muligt.

”Vi er meget opmærksomme på problemet. Derfor vil regeringen i denne folketingssamling tage initiativ til at ændre centerstrukturen for udlændinge uden lovligt ophold i Danmark, herunder indkvarteringen af personer på tålt ophold,”