McDonald's deler stor nyhed

29/06/2021 10:18

|

Christina Hansen

Mad

Mest læste i dag

McDonald’s tilbyder nu igen burger-glade gæster en burger udviklet af en gourmetkok.
Denne gang med en burger med den asiatiske barbecuesovs teriyaki. Burgeren har fået navnet: Homestyle Tokyo Teriyaki.

Henrik Jyrk, manden bag den nye McDonald's kombinerer det folkelige med det elitære. Henrik Jyrk har arbejdet på fem michelinrestauranter, og han har vundet den prestigefyldte kokkekonkurrence – Sol Over Gudhjem - to gange. Henrik Jyrk deler hvor morgen ud af sin faglige viden omkring madlavning og tilgangen her til på Go Morgen Danmark. Nu er han så også klar til at dele sin passion for det asiatiske køkken med de mange daglige gæster på McDonald’s

"Jeg var slet ikke i tvivl om, at min burger skulle have et ordentlig skud Asien. Jeg er glad for muligheden for at dele min store passion for asiatisk mad med danskerne. Jeg vil gerne give alle danskere mindst en vild smagsoplevelse om dagen, og med McDonald’s 200.000 daglige gæster, så får jeg nu mulighed for det," siger Henrik Jyrk i en pressemeddelse.

Homestyle Tokyo Teriyaki burgeren består af den velkendte McDonalds brioche bolle, iceberg salat, hvide løg og en oksebøf. Henrik Jyrk har til burgeren udviklet en teriyakisovs, en sennepsmayo og en coating til de friterede løgringe som tilfører burgeren det sprøde element. Burgeren har dermed en kombination af sødme og krydderi fra teriyakisovs, skarphed fra sennepsmayoen og sprødhed fra løgringene. Altså velkendte smagskomponenter fra det klassiske køkken kombineret med asiatiske smage. Det er netop noget af det som Henrik Jyrk har erfaringen med. På den anmelderroste restaurant IBU på Vesterbro i København dyrkede han også de asiatiske smage.

"Jeg har rejst meget i Asien og er gift med en malay, så jeg ved om nogen, hvad det asiatiske køkken kan. Det er måske ikke det mest udbredte i Danmark, men jeg tror på, at jo flere der prøver det, jo flere vil blive vilde med det. Min ambition har været lave en burger der skiller sig ud på markedet, og så håber jeg, at flere danskere får kendskab til, hvad eksempelvis teriyakisovsen kan. Min ambition har været at give danskerne en smagsoplevelse, som de ikke har fået før," siger Henrik Jyrk.

Marketingdirektør hos McDonalds Marie Hürdum har store forventninger til samarbejdet med Gourmetkokken Henrik Jyrk.

"Nu er det anden gang vi samarbejder med en af landets bedste kokke, og det har igen været en fornøjelse. Det har været meget inspirerende at samarbejde med Henrik Jyrk omkring udviklingen af nogle helt særlige ingredienser, og det er vildt spændende med en asiatisk smageprofil på menuen," siger marketingdirektør hos McDonald’s Marie Hürdum.

Homestyle Tokyo Teriyaki er på menuen fra i dag mandag den 29. juni.

  • Velbekomme