Kok afslører: Aldrig tilføj mælk til dine røræg - Her er hvorfor!

07/08/2023 09:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Mad
Foto: Shutterstock.com
En kok løfter nu sløret for, hvorfor du aldrig bør tilsætte mælk til dine røræg.

Mest læste i dag

Røræg, også kendt som scrambled eggs, er et uundværligt indslag på enhver brunchmenu.

Selvom tilberedningen måske virker enkel, kan det være en udfordring at opnå den perfekte konsistens.

Ét fejlagtigt træk kan resultere i tørre, gummiagtige æg uden den cremede fornemmelse. Men frygt ej, en kok har forklaret en metode til at opnå perfekte scrambled eggs hver gang - og det er UDEN mælk.

Det skriver Daily Record.

"Aldrig tilsæt mælk til dine scrambled eggs - det fortynder smagen og gør dem mere tilbøjelige til at blive gummiagtige," fortæller han og fortsætter:

"Det er altid smør, der gør det for mig. Sørg for, at dit smør er gyldent, men ikke brunt, inden du kommer æggene i. Hold dem i bevægelse på medium til lav varme."

Og han er ikke den eneste, der mener, at mælk bør blive i køleskabet, hvor den hører hjemme.

Kokken Luke Selby, der arbejder på en toprestaurant, har sagt, at tilsætning af mælk til dine scrambled eggs er en "dødssynd". Han tilføjede: "Det gør dem bare for vandede."

Hvis du stadig er lidt forvirret over, hvordan du laver de perfekte scrambled eggs, kan du tage ved lære af verdensberømte kok Thomas Keller. Han anbefaler at piske æggene med en blender - i stedet for at røre dem i hånden - og også at sigte dem.

Madelskeren Maxine Sharf delte for nylig en video på TikTok, hvor hun forklarede: "Jeg besluttede mig for at lave scrambled eggs som en Michelin-stjernekok, så jeg studerede Thomas Kellers metode og prøvede det. Han får dig til at sigte æggene for at bryde proteinerne og derefter lave dem på meget lav varme med lidt crème fraiche tilsat til sidst."

"Jeg siger dig, de var så cremede og utrolige," tilføjede hun.

Så næste gang du har lyst til at forkæle dig selv og måske din familie med scrambled eggs, husk at undlade mælk og i stedet stole på smør, når du vil opnå den perfekte konsistens og smag. God fornøjelse i køkkenet!