Hvad sker der med din krop, hvis du drikker caffe latte hver dag?

03/03/2024 13:54

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
Elsker du at drikke caffe latte? Kunne du aldrig drømme om at give afkald på det? Så skal du vide, hvilken konsekvens det daglige forbrug har for din krop.

Mest læste i dag

Dem, der elsker caffe latte, kan ikke undvære den. Men er det skadeligt eller gavnligt at drikke det hver dag? Denne kaffetype laves med espresso og dampet mælk, som toppes med masser af skum.

Oprindelsen af denne kaffedrik går tilbage til det 19. århundrede, da den første gang blev serveret i Italien som et alternativ til kaffe eller te.

Den blev populær i udlandet i 1980'erne og 1990'erne. Den er stadig en af de mest elskede kaffetyper i verden i dag. Men ved du, hvad der sker med kroppen, når du drikker det hver dag? Her er sandheden.

Konsekvenser for kroppen

I dag findes der mange forskellige typer af caffe latte. Nogle af dem er sødet med sukker eller sirup, mens andre indeholder kanel eller muskatnød, som giver ekstra smag. Der er også nogle af dem, der er aromatiseret med vaniljeekstrakt eller hasselnøddelikør.

Denne kaffetype er rig på antioxidanter, der beskytter kroppen mod frie radikaler, som kan forårsage skader på celler og DNA. Dette hjælper også med at bekæmpe inflammation, som er en risikofaktor for mange sygdomme, herunder hjertesygdomme og kræft.

Desuden kan koffeinen give dig et boost, når du føler dig træt eller sløv. Men det skal siges, at hvis du får for meget (mere end 500 milligram om dagen), kan det føre til bivirkninger som nervøsitet eller søvnløshed.

For at undgå disse symptomer, mens du stadig nyder fordelene ved koffein, kan du prøve at drikke koffeinfri kaffe noget af dagen.

Nogle undersøgelser har vist, at folk, der drikker en kop kaffe om dagen, er mindre tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme over tid, end dem, der ikke drikker kaffe. Dog ophæves denne effekt, når man får for meget kaffe.