Parmesanost fremstilles af rå komælk, der ikke er blevet pasteuriseret. Processen indebærer at tilsætte valle - den resterende væske efter at mælken er blevet koaguleret og filtreret. Efter dette trin opvarmes blandingen let, og der inkorporeres en ingrediens kaldet kalverennin. Det er her, en overraskelse kan vente nogle.
Kalverennin består af en række enzymer, som naturligt produceres i kalve maver. Så i den traditionelle fremstilling af parmesanost er der faktisk en del af kalvemaven, der indgår i blandingen. Dette aspekt har overrasket og forundret nogle mennesker, hvilket giver anledning til tanker om, hvordan mennesker udviklede mange af de fødevarer, vi nyder i dag.
På et tidspunkt i historien valgte en person at malke køer, koagulere mælken, og forvandle den til ost, tilsat kalverennin. Mens de tidlige dage af fødevareforskning muligvis var mere præget af "eksperimenter og se hvad der virker" tilgangen, har det resulteret i nogle yderst populære retter.
Parmesanosten er i dag en af verdens mest elskede oste, på trods af tilstedeværelsen af kalverennin, hvilket gør den mindre velegnet til vegetarer, da kilden er dyr, der er opdrættet for deres kød.
Det skal dog bemærkes, at kalve ikke nødvendigvis dræbes udelukkende for deres kalverennin; det fungerer mere som et biprodukt, der udnyttes som en ressource. Desværre overlever dyret ikke denne proces.
Selvom dette faktum har afskrækket nogle fra at nyde osten, forbliver dens smag en kulinarisk fornøjelse.
Så næste gang du griber efter parmesanosten, kan det være værd at bruge et øjeblik på at reflektere over denne fascinerende proces.