Man kunne tro, at dem, der har ansvaret for at overvåge de fødevarer, der sælges i butikker og supermarkeder, ved, hvad de laver. Så hvis de undgår visse fødevarer, burde vi måske også gøre det?
Det skriver Mirror.
Disse inspektørers arbejde er afgørende for at sikre, at de varer, vi køber, er sikre, og at de er fremstillet under forsvarlige forhold.
Nu har en inspektør afsløret nogle fødevarer, de aldrig selv køber, når de handler i supermarkedet.
Rå mælk
I Storbritannien skal fødevarer overholde retningslinjerne fra Food Standards Agency, der har til formål at beskytte folkesundheden.
Dr. Bryan Quoc Le, en fødevarekemiker og konsulent fra Washington, USA, har delt de fødevarer, han altid undgår, fordi han mener, at risikoen simpelthen er for høj.
Først på listen er upasteuriseret mælk, også kaldet rå mælk. Pasteuriseret mælk gennemgår en opvarmningsproces, der fjerner skadelige bakterier og forlænger holdbarheden, mens rå mælk forbliver ubehandlet.
Men den manglende pasteurisering øger risikoen for, at mælken kan indeholde farlige bakterier som salmonella, E. coli, listeria og brucella.
"Mange fremhæver de sundhedsmæssige fordele ved rå mælk, men det er simpelthen ikke risikoen værd, fordi mælk stadig kan indeholde patogener, især når den kommer direkte fra en behandlingsfacilitet," forklarede Dr. Bryan.
Forskåret frugt
En anden vare, som Dr. Bryan undgår, er forskåret frugt, især de frugter, der skæres i butikken.
"Hvis du spiser færdigskåret frugt rå, udsætter du dig for en betydelig mikrobiel risiko. Jeg ved ikke, hvilke hygiejneregler personen, der skærer frugten, følger. Pakker med forarbejdede fødevarer skal gennemgå strenge kontroller, men det samme gælder ikke nødvendigvis for varer, der bliver håndteret i butikken."
Især forskåret melon undgår han, da den på grund af sin "fugtige og porøse natur" er særlig modtagelig for bakterievækst.
Fødevaresikkerhedseksperter advarer generelt om risikoen ved færdigskåret frugt og anbefaler, at man vasker og opbevarer produkterne korrekt for at mindske risikoen for fødevarebårne sygdomme.