Coop med klar opfordring til politikerne: Forbyd salg af dette til unge under 18 år

23/02/2022 10:12

|

Christina Hansen

Mad
Foto: Coop

Mest læste i dag

Coop: Forbyd salg af øl til unge under 18 år

En ensartet aldersgrænse for køb af alkohol i Danmark på 18 år.

Det foreslår Coop.

”Vejen til en ændret alkoholkultur blandt unge kræver en indsats fra mange sider af samfundet. Fra detailhandelen kan vi bidrage med ikke at sælge alkohol til unge. En forudsætning for, at vi kan lykkes med det, er klare, ensartede regler. Derfor synes vi, at en grænse på 18 år for alle typer alkohol i alle typer udsalgssteder – butikker, restauranter mv. – er en fornuftig løsning,” siger koncerndirektør Per Thau, Coop.

I dag er aldersgrænsen ved køb af alkohol forskellig, alt afhængig af hvilken alkoholprocent, den pågældende drikkevare har.

Ifølge dansk lovgivning skal man være 18 år gammel for at kunne købe alkohol med en alkoholprocent på over 16,5 pct. – eksempelvis spiritus som vodka, rom, whisky m.v. Man skal dog kun være 16 år gammel for at kunne købe drikkevarer med en alkoholprocent på under 16,5 pct. – eksempelvis vin, øl m.v. På restauranter og barer skal man være over 18 år for at kunne købe nogen form for alkohol.

”Det er afgørende, at det er de samme regler, der gælder for alle. Det gør det enkelt at kommunikere, enklere at overholde for os og enklere at forstå, at alkohol er for voksne,” siger Per Thau.

Coop mener derfor, at der bør foretages en lovændring hurtigst muligt, der gør, at man fremover skal være mindst 18 år for at kunne købe alkohol i Danmark.

Coop er en af Danmarks største dagligvarevirksomheder med kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Coop 365discount, Fakta og Irma, og er ejet af 1,9 million kunder.