Vaskemaskinen er fyldt med bakterier: Få styr på de skjulte bakterier i din vaskemaskine med dette smarte trick

19/07/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i brug - og det betyder også, at man bør sørge for at den bliver holdt ren.

Mest læste i dag

Stort set ethvert hjem er afhængigt af vaskemaskinen, som er en uundværlig apparat. Fremgangsmåden er simpel: man samler det beskidte tøj, putter det i maskinen, tilføjer vaskepulver og skyllemiddel, lukker lågen og trykker på startknappen.

Så er det blot at vente på, at maskinen giver besked om, at tøjet er rent og klar til at blive hængt op eller tørretumbles.

Mange tænker måske ikke over, at alle de bakterier, der findes på vores snavsede tøj, faktisk kan overleve i vaskemaskinen.

Derfor er det vigtigt at rengøre maskinen med jævne mellemrum, så bakterierne ikke samler sig igen i det ellers rene tøj.

Men hvordan gør man lige vaskemaskinen ren? Nogle steder kan man med det blotte øje se, at der er behov for en grundig rengøring, men ellers er det svært at opdage, om bakterierne lever lykkeligt i maskinen.

Nemt at komme til livs

Løsningen er heldigvis simpel. Det kræver blot én ting, som de fleste alligevel har derhjemme - nemlig en tablet til opvaskemaskinen, som er en anden elsket maskine i husstanden.

Så i stedet for at skille hele vaskemaskinen ad, kan man benytte denne langt mere enkle metode. Man placerer tabletten i det rum, hvor man normalt ville putte vaskepulveret, og så starter man maskinen og vælger et program ved 40 grader.

Når programmet er færdigt, kan man igen vaske sit tøj i en dejlig ren vaskemaskine, for nu er alle bakterierne væk.

Det anbefales at udføre denne rengøringsproces cirka hver tredje måned for at holde bakterierne væk.