"Sluk din smartphone i 5 minutter hver aften": Hvorfor er det vigtigt at gøre det?

11/04/2024 15:09

|

Nicolai Busekist

Foto: Yarrrrrbright / Shutterstock.com
Den australske premierminister og NSA anbefaler at slukke og tænde din smartphone regelmæssigt. Det anbefales endda at slukke den i fem minutter hver dag. Alt dette er for at undgå hacking.

Mest læste i dag

Vil du reducere risikoen for, at din smartphone bliver hacket? Et godt tip til dette: Sluk den en gang om dagen i mindst fem minutter. Det er essensen af, hvad den australske premierminister, Anthony Albanese, har sagt til pressen.

Udtalelsen er blevet videreformidlet af mediet The Guardian, som giver yderligere detaljer om dette.

"Gør noget simpelt. Sluk din telefon hver aften i fem minutter. For dem, der ser dette, så gør det hver 24. time. Du kan gøre det, mens du børster tænder eller hvad du nu gør," sagde han.

Hvad er formålet med det?

Denne udtalelse kom efter annonceringen af oprettelsen af en national koordinator for cybersikkerhed i Australien. Og selvom man kunne tro, at denne rådgivning kommer fra en 'boomer', er det faktisk ikke tilfældet. Derfor er der også sikkerhedseksperter, der bakker op omkring, hvad den australske premierminister har udtalt.

Blandt andet forklarer Priyadarsi Nanda, ekspert i cybersikkerhed, at det at genstarte din smartphone en gang om dagen kan reducere risikoen for at blive hacket på markant vis.

I praksis vil det, at du genstarter din smartphone, lukke alle apps, men vigtigst af alt, så afslutter det også alle processer, der kører i baggrunden.

Og ofte er det en af disse processer, der udnyttes af hackere til at trænge ind i en smartphone, hvad enten der er tale om en enhed baseret på Android eller iOS.

En praksis anbefalet af NSA

NSA (National Security Agency i USA) anbefaler også, at du regelmæssigt slukker din smartphone for at reducere risikoen for cyberangreb, ifølge mediet Numerama. NSA foreslår, at man genstarter sin telefon mindst to gange om ugen. Dette er for at reducere risiciene for to forskellige angreb.

Først og fremmest målrettet phishing, som kræver installation af en skadelig app. Og derefter såkaldte 'zero-click exploits', som er en særlig form for sårbarheder på enheden, som ikke kræver brugerinteraktion for at blive aktiveret.

Men vær opmærksom på, at genstart er ikke den ultimative løsning inden for cybersikkerhed. Mange angreb vil nemlig ikke blive stoppet ved at slukke og tænde din smartphone.

Desuden kan man spørge sig selv om nytten af denne foranstaltning for almindelige borgere. Men hvis du derimod arbejder inden for et følsomt område, kan det være nyttigt at læse NSA's guide til bedste praksisser.