Se hvor ofte du bør skifte din tandbørste

04/03/2023 11:18

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Har du nogensinde spekuleret på, hvor længe du kan bruge den samme tandbørste, før det er tid til at udskifte den? Vi har svaret!

For at opretholde en sund mundhygiejne bør du udskifte din tandbørste regelmæssigt. Men hvad vil det egentlig sige? Taler vi uger eller måneder?

Ifølge Colgate skal du skifte tandbørste, når den begynder at se slidt ud eller hver tredje måned, afhængigt af hvad der indtræffer først. Det samme anbefaler OralB:

- De fleste tandlæger anbefaler, at at udskifte din tandbørste eller børstehoved hver 90. dag eller oftere, hvis du børster mere end to gange dagligt eller længere end 2 minutter, skriver de på deres hjemmeside.

De tre måneder er dermed en god tommelfingerregel.

Der er dog nogle, der børster meget hårdt, så tandbørsten hurtigere bliver slidt og måske allerede skal udskiftes efter en måned. For de personer, kan dette trick måske være nyttigt.

Forlæng tandbørstens liv med smart trick

Det er nemlig muligt at rette hårene på tandbørsten ud, og dermed få en tandbørste, der næsten er som ny - og det eneste du skal bruge er en skål med kogende vand.

Sådan gør du (se videoen herunder):

  • Hæld kogende vand i en skål
  • Pisk din slidte tandbørste i vandet, som var det flødeskum.

Ifølge Idenyt skulle det fjerne urenheder og andet skidt mellem hårene, ligesom det dræber de bakterier.

OBS. Hvis du har været syg, er det dog en god idé at tage en ny tandbørste i brug, skriver Glomma Tannklinikk i Fredrikstad ifølge DinSide.