Plaget af bananfluer? Sådan slipper du af med dem i én omgang

14/05/2024 08:23

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Bananfluer er især en plage i sensommeren. Er du også plaget af dem? I så fald kan du her finde ud af, hvordan du kan slippe af med dem.

Mest læste i dag

Sensommeren bringer mange glæder med sig, men også irriterende gener som bananfluer. Heldigvis kan disse uinviterede gæster nemt holdes på afstand, hvis blot du ved, hvordan du skal bære dig ad med at gøre det.

Bananfluer kan dukke op i hjemmet på grund af madrester, og modne frugter tiltrækker dem også. Derfor kan det naturligvis være svært at holde dem væk fra hjemmet, selvom man gør sit bedste for det.

Den vigtigste metode til at holde dem væk, er at holde køkkenvasken og køkkenbordene rene. Det er også en god idé regelmæssigt at tage affald og skrald udenfor, da fluerne kan lugte affaldet selv gennem skraldespandens låg.

Hvis fluerne alligevel har invaderet dit hjem, kan du bruge denne praktiske fluefælde. Fælden laves af eddike og opvaskemiddel.

For at lave en effektiv fælde skal du blot bruge en beholder, hvor du blander vand, eddike og en lille mængde opvaskemiddel. Opvaskemidlets rolle i fælden er at fjerne væskens overfladespænding, så fluerne synker ned i væsken og drukner.

Eddikens lugt er stærk og tiltrækker fluerne. Hvis du vil sikre dig, at fluerne lokkes til, kan du lægge sukker eller for eksempel en tomatskive i bunden af beholderen. Det er en god idé at dække beholderen med husholdningsfilm, hvor du laver små snit.

Dette tillader fluerne at komme ind i fælden, men ikke ud igen. Når fælden er fyldt, kan den bortskaffes eller skylles ned i toilettet.

Når du har haft denne fælde stående i et stykke tid, kan du glæde dig over, at du ikke længere bliver plaget af bananfluer. Ikke nok med det, så er det en nem måde at gøre det på, da du sandsynligvis har alle tingene i forvejen.