Kvinde sparer 700 kr. om året på toiletpapir: Sådan gør hun det

11/11/2023 17:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok @frithonlife
Ville du opgive toiletpapir til fordel for noget andet? Det er præcis, hvad en mor gjorde, og hun hævder, at hendes familie sparede en betragtelig sum på 700 kr. som følge af skiftet.

Mest læste i dag

Under pandemien var toiletpapir mere værd end guld for nogle, og for enkelte er det stadig svært at forestille sig, at det kan fås gratis. Dog har andre valgt at afvise det i et forsøg på at være mere miljøvenlige og spare penge.

Den miljøbevidste forælder, Frith, delte for nylig en video på TikTok, hvor en toiletrulle var placeret ved siden af med spørgsmålet: "Vil du spare penge?" Mange seere antog naturligt, at det var en video med en rabatkode til toiletpapir, så de blev overraskede, da moren fjernede toiletpapiret og erklærede: "Skift til familieklude."

Familieklude er genanvendelige klude, der kan vaskes efter brug på toilettet. I billedteksten til videoen forklarede moren, at hun havde opgivet toiletpapir til fordel for disse klude. Mange blev chokerede over ideen: "I det sidste år, siden vi skiftede, har vi sparet 700 kr., selv med min mand og gæster, der stadig bruger papir. Vi har haft en toiletrulleabonnement i de sidste tre år, så jeg kan nemt se, hvor meget mindre vi bruger, og hvor meget vi sparer. Dette vil kun stige, når vores mindste bliver toilettrænet. Alt, hvad du behøver, er et sæt klude og en vådpose med lynlås (som du kan få for omkring 100-150 kr., og de vil vare i årevis).

Hun tilføjede: "Der er ingen ekstra vask, da vi vasker dem sammen med vores genanvendelige bleer. Hvis du ikke bruger genanvendelige bleer, kræver de kun en hurtig skyllecyklus, og så kan de komme i din almindelige vask. De er bedre til rengøring, hvilket især er nyttigt med børn. Der er heller ingen grund til at være bange for at røre ved dem. Du skal blot åbne lynlåsen, putte dem i maskinen, og lade den gøre resten for dig. Ville du overveje familieklude?"

Meningerne om fordelene ved dette skift er delte, og det ser ud til, at eksperter heller ikke er enige. Healthline advarede om, at genanvendelige toiletpapirer kan tilstoppe rørene og kræver omhyggelig håndtering og vask for at undgå smitteoverførsel, f.eks. E. coli. Det kan muligvis vise sig ikke at være så miljøvenligt på grund af det ekstra vand og den øgede varme, der er nødvendig for rengøring, og kludene kan fastholde pletter, hvilket gør dem uegnede til genbrug.

Kilde: Mirror.