Kan det være en ny udvikling? Supermarkedskæde fjerner selvbetjeningskasser fra sine butikker

10/05/2025 15:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Flere kunder har udtrykt begejstring for, at en supermarkedskæde har valgt at fjerne selvbetjeningskasser i flere af deres butikker.

Andre læser også

En supermarkedskæde i Storbritannien har valgt at fjerne de fleste selvbetjeningskasser fra sine butikker. Booths, der har hovedsæde i Lancashire, har offentliggjort, at deres kunder har oplevet en større tilfredshed med deres indkøbsoplevelse.

Beslutningen om at fjerne selvbetjeningskasserne blev taget i november 2023, og ifølge mediet Birmingham Live har det haft en positiv indvirkning.

Booths' administrerende direktør, Nigel Murray, har bemærket, at kundetilfredsheden er steget som følge af ændringen.

"Vi er nu steget fra 70 til 74 i kundetilfredshed (ud af 100). Det er ikke kun, fordi vi har fjernet selvbetjeningskasserne i mange af vores butikker, men når vi ser på faktorer som kundeservice og vores fremtidige forventninger, har vi fået fremragende resultater," forklarede han i et interview med The Grocer.

"Rent praktisk, hvis en medarbejder udfører den samme opgave flere timer hver dag, vil de gøre det hurtigere og mere effektivt, end hvis en medarbejder kun gør det én gang hver tredje dag."

Ændringen hos Booths finder sted på et tidspunkt, hvor flere store butikskæder revurderer deres betalingsløsninger. Home Bargains tager for eksempel initiativ til at bekæmpe butikstyveri ved at implementere nye ændringer i deres selvbetjeningssystemer.

Specifikt tester Home Bargains en ny teknologi til tyverisikring, som anvender AI og overvågningskameraer til at verificere, om varer, der forlader selvbetjeningsområderne, rent faktisk er blevet scannet.

Samarbejdet med SAI (Storewide Active Intelligence) og AI-specialisten Everseen vil opgradere overvågningskameraerne med denne nye software.

SAI beskriver det som en måde at gøre almindelige sikkerhedskameraer til "specialiserede og kompetente AI-assistenter i butikker."

Asda, en anden supermarkedskæde, planlægger at øge bemandingen ved kasserne og anerkender, at de har nået grænsen for, hvor langt de kan gå med selvbetjening.

De påpeger, at selvbetjening er effektiv for kunderne, men at de nu ønsker at investere mere tid og ressourcer i bemandede kasser. Beslutningen er ikke baseret på kundernes præferencer for menneskelig hjælp fremfor maskininteraktion.

Alt dette kan føre til en udvikling, hvor antallet af selvbetjeningskasser bliver reduceret, hvilket også kan få indflydelse på det danske marked.